Den amerikanske bilprodusenten General Motors (GM) er i gang med å utvikle en spennende funksjon som kan ta oss et forsiktig skritt nærmere en selvkjørende bil.

Ifølge CNET vil GM lansere «Super Cruise»-funksjonen på en ny Cadillac i 2016. Den halvautomatiserte funksjonen gjør det mulig for bilen å overta styringen på motorveien.

Slapp av i bilkø

Særlig er det meningen å bruke den nye funksjonen i kø, ettersom systemet tilpasser farten og holder avstand til bilen foran ved hjelp av smartsensorer.

I motsetning til Googles førerløse biler er det imidlertid meningen at du som sjåfør skal være klar til å overta rattet hvis det skjer noe uventet.

WiFi på veien

Samtidig med Super Cruise vil GM introdusere en ny type trafikkvarsling som baserer seg på WiFi. Dette går ut på at alle biler med det såkalte V2V-systemet oppgir informasjon om trafikkulykker eller saktegående kø til andre bilister i nærheten.

Via systemet vil bilene dele både posisjon og hastighet hele 10 ganger i sekundet. Ifølge CNET kan det muligens være nok til å gi beskjed til bilen din om at bilen foran nettopp har bråbremset. Volvo er for øvrig i gang med å utvikle et tilsvarende varslingssystem, kalt Intelligent Transport System (ITS).

(Kilde: CNET)

(ANB)