[Teknofil.no] I fjor prøvde Facebook å kjøpe Snapchat for 18,5 milliarder kroner, men Snapchat-gründer Evan Spiegel nektet å selge. Kort tid etter skal Facebook-konsernet angivelig ha startet utviklingen av en konkurrent som de internt har kalt Slingshot.

Ifølge The Verge kan det se ut til at Slingshot kan bli lansert denne måneden. Dette skal ifølge ryktene være en app for å dele videomeldinger, som i likhet med Snapchat forsvinner når du har sett meldingen.

Derimot skal ikke Slingshot bli knyttet opp mot den vanlige Facebook-appen eller Facebook Messenger, men i stedet bli tilgjengelig som en frittstående app.

Facebook-sjef Mark Zuckerberg skal angivelig selv være involvert i dette prosjektet. Det ryktes at han var svært interessert i å få kloa i Snapchat i fjor, ettersom denne tjenesten har blitt så populær blant yngre brukere. Den samme målgruppen bruker nemlig Facebook mindre enn de gjorde før.

Utviklerhuset Creative Labs er trolig de som har fått i oppgave å lage Slingshot, skriver The Verge. De står bak nyhets-appen Facebook Paper, som ikke er tilgjengelig i Norge.

(Kilde: The Verge)

(ANB)