Arabiske sjeiker og russiske rikfolk bestiller senger fra Svelvik i Vestfold til mer enn 350.000 kroner stykket.

Daglig leder av Jensen Møbler, Jan Trygve Jensen, smiler og rister på hodet. Han har åpnet dørene til showrommet. Her kan du virkelig hoppe fra seng til seng bortover.

Kasjmir

– Modellen det er snakk om står utstilt på Harrods i London og er bygget av det beste vi har av råvarer og med et dypere fjærsystem enn normalt, sier han til dt.no.

Men det er valget av tekstiler rundt madrassen og hodegavlen som virkelig får prisen til å skyte i været.

– Noen velger gull eller kobbertråder i stoffet og kasjmir og silkeblandinger i trekk, både på overmadrass og på seng, forklarer Jensen.

Majestetisk

Toppmodellen, som står utstilt på det fasjonable varehuset i London, lyder navnet Majestic the 4th. Den koster rundt 350.000 kroner. Men det er riktignok hvis du ønsker målene 180 x 220.

Mange vil ha den bredere, og da blir prisen deretter. Modellen i kategorien under står utstilt i Svelvik og heter Majestic the 2nd.

Prisen på den er 75.000 kroner. Og for den som følger med nå, er det bare å si at Majestic the 3rd. ikke finnes. Ikke foreløpig i hvert fall.

Glamorøs

Samarbeidet med Harrods startet i 2005, og Majestic-serien er designet spesielt med tanke på kundegruppen som handler på det fasjonable varehuset i London.

Vi snakker sjeiker, rike russere og andre som sitter godt i det og som har en mer glamorøs smak enn de fleste.

Kjøperne

Hvert år ruller mellom 10–20 luksussenger av denne kategorien gjennom lille Svelvik og ut i den store verden. Men hvem er egentlig kundene? Kan vi få navn på en kjendis eller en rik sjeik, mon tro?

– He-he. Nei, navnene tror jeg vi skal holde vi for oss selv, sier Jan Trygve Jensen til dt.no.

– Hva betyr det for en bedrift å ha etablert seg i toppsjiktet på denne måten?

– Det løfter merkevaren litt, men kjernemarkedet og hovedfokuset vårt ligger i Norden og i Europa. Vi lager liggekomfort for alle, sier Jensen. (ANB)