Gå til sidens hovedinnhold

Elbilenglene har inntatt Fredrikstad

Artikkelen er over 6 år gammel

Åtte jenter står nå postert omkring på ulike steder i Fredrikstad og skal venne folk til å kjøre elbiler. Blant de som skal teste ut bilene er Østfold fylkeskommune, Men de skal bruke litt lenger tid.

Det er MotorGruppen  som står bak opplegget som flere nå har lagt merke til ulike  steder i byen.

Åtte jenter som er hyret inn fra et eventbyrå kjører omkring i bilene i hele dag og hvem som helst kan få seg en prøvetur i en Renault Zoe.
 Vi ønsker selvsagt å promotere eget merke, sier Paal Zachariassen i Motor Gruppen.  Men vi opplever at veldig mange er nysjerrig på elbil, men er litt redd for å prøve. Vi vil gi folk en mulighet til å teste ut elbil med en kyndig bisitter i bilen.

Det er åtte utgaver av den nye  Zoe som nå er spredd omkring i byen. Da avisen prøvekjørte bilen for en stund siden noterte vi på plussiden at den hadde noe bedre rekkevidde enn andre elbiler (reellt cirka 15-16 mil) og at den er rask å lade. Den kan hurtiglades på to timer. Men på minussiden er at  det krever eget elektrisk opplegg på veggen hjemme.  Blant de som allerede har valgt denne bilen er Østfold fylkeskommune som har kjøpt inn fire stykker, med opsjon på flere, dersom bilen oppfyller fylkeskommunens behov.

Elbiler blir mer og mer utbredt i de offentlige etater. Fredrikstad kommune har kjøpt inn en rekke VW eUp til hjemmehjelpstjenesten. Kommunen har også en del eldrevne  Peugeot og ordfører René Rafshol og Råde kommune valgte også en slik bil (Peugeot Partner) nylig.

Det offentlige er en stor kundegruppe på elbil og leverandørene kappes om å få kontrakter. Renault leverte fire Zoe til fylkeskommunen i dag og de skal utprøves i ulike tjenester rundt omkring i fylket for å se hvordan de fungerer.
 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.