Sveriges konge får en, det samme gjør Zlatan Ibrahimovic. Men også Lars Thomas Utne og åtte andre sarpinger har sikret seg en nummerert utgave av nye Volvo XC90, skriver sa.no.

Trofaste Volvo-entusiaster har ventet lenge på produsentens nye luksus-SUV. Men denne uka fikk de muligheten til å bestille en nummerert First Edition-utgave til den nette sum av en million kroner.

1.927 biler har Volvo valgt å nummerere. Tallet er identisk med årstallet Volvo ble grunnlagt.

Nettsalg

Bil nummer én er altså reservert til det svenske kongehuset, mens nummer ti vil bli nevnte fotballspiller med samme trøyenummer sin. 500 er forbeholdt Kina og 500 USA.

– Resten av bilene ble lagt ut for salg på internett onsdag. I løpet av tyve minutter hadde ni sarpinger sikret seg en spesialutgave. Flere av kjøperne var samlet hos Bilbutikk 1 hvor vi hadde rigget opp PC-er i håp om å komme gjennom. En kunde ordnet det selv hjemmefra. En annen tok det på telefon via oss, forklarer en opprømt og glad Ivar Lileng, daglig leder hos den lokale Volvo-forhandleren.

Bilene er nå utsolgt.

– Noen har ventet lenge på en ny XC90-modell. Men et par handlet millionbilen på impuls, opplyser samme Lileng.

Stoler på Volvo

Blant dem som tastet inn sitt kredittkortnummer onsdag var Lars Thomas Utne. Han er Volvo-entusiast på sin hals.

– Jeg har ventet lenge og var ikke tvil da muligheten til å få en nummerert bil med alt utstyr dukket opp. Jeg har verken sett eller prøvd bilen, men stoler på Volvo. De fleste av lastebilene i vårt transportfirma er av samme merke. Og også i båten min er det Volvo som står for framdriften, forklarer Utne. Som må vente til april neste år før han får å sin nye bil.

Utne har fått nummerert sin bil etter fødselsdatoen sin.