Gir Spotify og Wimp kamp

Den amerikanske strømmetjenesten Rdio er nå lansert i Norge.

Den amerikanske strømmetjenesten Rdio er nå lansert i Norge. Foto:

Av og
Artikkelen er over 8 år gammel

Nå kan du prøve tjenesten Rdio gratis og velge i 16 millioner låter.

DEL

Spotify tok musikkmarkedet i Norden med storm, og har blitt fanebæreren for abonnementsbaserte musikktjenester verden over. Flere andre selskaper har de siste årene forsøkt å ta en del av kaka til det svenske Spotify, som blant annet den norske tjenesten Wimp.

Skype-duo

Også i USA har de hatt flere tjenester som har prøvd å følge i Spotifys fotspor. Blant de mest interessante vi har sett er musikktjenesten Rdio, som er utviklet av den nordiske duoen Niklas Zennström og Janus Friis, som også står bak suksessen Skype.

Les også: Tjener lite på gratisutgaven

Les også: Strømming lønner seg mer og mer

Les også: Microsoft med Spotify-rival

Fram til nå har Rdio vært utilgjengelig i Norge, selv om flere andre europeiske land har kunnet bruke tjenesten. Nå har de imidlertid bestemt seg for å ta oss inn i varmen, og åpnet dørene for både Norge, Sverige, Finland og Danmark.

Gratis i en uke

Du kan prøve tjenesten gratis i syv dager og høre på så mye musikk du vil, uansett om det er på mobilen, nettbrettet, nettleseren eller direkte fra skrivebords-programmet.

Rdio finnes til både Android, Blackberry, iOS og Windows Phone, samt OS X og Windows. Det ser imidlertid ut som de har glemt Linux-brukere, som ikke har fått noen egen versjon.

Foreløpig er det vanskelig å si hvordan det måler seg opp mot konkurrenter som Spotify og Wimp. Det eneste de vil si så langt er at det er CD-kvalitet hvis du er koblet til nettet med trådet- eller trådløst nett. Er du koblet til mobilnettet, vil du få betydelig lavere kvalitet.

Stort bibliotek

Ifølge nettsidene deres kan de tilby omtrent 16 millioner sanger, noe som er omtrent det samme antallet som Spotify gir. Disse kan du lytte til via to typer abonnementer:

Det billigste alternativet koster 49 kroner og lar deg strømme så mye du vil via nettleseren eller skrivebordsapplikasjonen. Det dyreste abonnementet koster 99 kroner i måneden, og lar deg høre på musikken på hva som helst, hvor som helst.

Vi lastet ned og testet applikasjonen en liten stund, og det kan fortsatt virke som det lider av et par småproblemer. Flere av sangene vi valgte fikk vi bare høre 30 sekunder av, noe som tydeligvis er et tegn på at den ikke helt har fått med seg at vi skal kunne lytte til all slags musikk i de syv neste dagene.

Les flere artikler på Hardware.no

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken