Porten til ren lykke

Portal 2 er noen gode hakk bedre enn forgjengeren, og tegner til å bli et av årets virkelige storspill.

Portal 2 er noen gode hakk bedre enn forgjengeren, og tegner til å bli et av årets virkelige storspill.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Det er godt å føle seg som verdens smarteste idiot

DEL

Det skal godt gjøres å ikke ha hørt om Portal. Den lille hjernekileren var ment som en kuriositet i samlepakka The Orange Box, men så eksploderte det hele og spillet ble en av 2007s mest populære utgivelser.

Bekymringen har derfor ikke vært om det blir nok et Portal, men snarere hvordan i alle dager man bygger videre på konseptet uten å miste all kontakt med opphavet.

Les også: Intervju med spillets tekstforfatter

Portal 2

PORT: Portal handlet om å skyte blå og oransje portaler rundt omkring, for så å finne ut hvordan du glupest hopper gjennom en av dem, for å sprette ut den andre og dermed ende opp der du vil

Ja, de har lykkes

Heldigvis har Valve lykkes med oppfølgeren. Mer av det samme hadde nok aldeles ikke fungert, Portal gjorde egentlig alt det kunne med de verktøyene som var tilgjengelige.

Utviklerne har heldigvis forstått at de må se videre, og selv om Portal 2 ikke er det modigste prosjektet der ute så gjør det nok. Beslutningen om å bygge et ordentlig rammeverk rundt kjernemekanismene med portaler viste seg å være strålende.

Les også: Tidligere lansering for Portal 2

Fantastisk samarbeid

Introduseringen av nye verktøy som væsker med ulike egenskaper og andre finurligheter har gitt gåtene en ny dimensjon. Det samme har helt nye, større omgivelser. Sistnevnte er ikke helt optimalt, ettersom man rett og slett kan rote seg bort til tider, men det blir aldri så problematisk at det spenner bein på deg.

Dessuten har spillet en helt fantastisk samarbeidsmodus som virkelig løfter det til nye høyder.

Bedre enn forgjengeren

Portal 2 er utfordrende, og balanserer hårfint mellom å gi deg inntrykk av å være djevelsk glup og fryktelig teit om hverandre. Vet du løsningen på en gåte, så er den for det meste overkommelig å utføre, og begrensningene ligger mellom ørene heller enn hvor treffsikker eller kjapp du er med styrestikka.

Dette spillet skaper neppe like mye oppstyr som forgjengeren, men er noen gode hakk bedre. Inkluderingen av en fungerende historie er bare en av mange ting som gjør at alle burde prøve en av årets virkelige storspill.

Les hele anmeldelse av Portal 2 på Gamer.no

Les også: Sniktitt: The Elder Scrolls V: Skyrim

Les ogsåDette er våre aller barskeste spillopplevelser

Les ogsåDe 5 beste skytespillene i tredjeperson

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken