Gå til sidens hovedinnhold

Planlegger 26 nye leiligheter her

Artikkelen er over 7 år gammel

Politikerne i Fredrikstad skal nå ta stilling til 26 nye leiligheter med under-jordisk parkering på sørsiden av St. Hansfjellet.

Leilighetene er tenkt oppført i sørskråningen på St. Hansfjellet. Bebyggelsen skal fordeles på flere plan, og er tenkt utformet etter et terassehusprinsipp oppover i fjellskråningen, ifølge illustrasjoner som er lagt frem.

LES OGSÅ: Må stanse reklame om boliglån.

Omstridt byggesak

Prosjektet har vært rimelig kontroversielt i nærmiljøet. Nå er det klart for at politikerne skal ta en avgjørelse, etter at byggeplanene er en del barbert ned.

– Prosjektet bryter sterkt med bebyggelsesstrukturen i området. Blokkstruktur tilfredsstiller ikke de kravene som vanligvis stilles til tilpasning, heter det i et brev fra advokatfirmaet Bjørge Skaaraas.

– Blir for voldsomt

De er engasjert av en av naboene. Også andre beboere har protestert mot dimensjonene i prosjektet.

Rådmannen skriver at kommunen har valgt å bidra til at bygningsvolumet blir en del redusert i forhold til forslaget som har vært på høring og offentlig ettersyn.

– Dette er gjort ved at den øverste etasjen blir trukket fem meter inn på fasaden mot Tors gate, og 1,5 meter inn på størsteparten av fasaden mot Sjømannsgata. De som ferdes på gata vil derfor oppleve fasaden som lavere enn den faktisk er, skriver rådmannen til politikerne i planutvalget som skal avgjøre saken.

Blokkstruktur

Østfold fylkeskommune skriver i et innspill at kontrasten til den etablerte bebyggelsen i området blir for skarp. SG Arkitekter, som er konsulent for utbyggeren, ønsker ikke å gå bort fra blokkstrukturen. De viser til at det er ønskelig med fortetting, og at tomten derfor ikke kan ha for lav utnyttelsesgrad.

Kommentarer til denne saken