Gå til sidens hovedinnhold

– 10 millioner kroner er en slags barrière

Artikkelen er over 7 år gammel

På første rad ut mot elven på Cicignon, presses eiendomsmarkedet til det ytterste når en 360 kvadratmeters eiendom legges ut for salg midt i «byens perlerad».

Bjarne Aasgate 1 skal nå selges med en prislapp på ti millioner  kroner for villlaen på 360 kvadratmeter. Teglstensvillaen ligger i første rekke mot  elven og får bispeboligen som nabo.

– Ti millioner kroner  er en høy pris i Fredrikstad, men  jeg har hatt en del seriøse henvendelser på eiendommen, sier  megler Hanne Tegneby, som skal formidle salget.

Les også: Fredrikstads dyreste eiendommer

Men dette er likevel ikke den aller, aller mest kostbare eiendommen i Fredrikstad. I følge meglerbransjen skal det  ha vært  en eller to  privatboliger som har gått for over ti millioner kroner.   

I dag ligger det også to  eiendommer ute på finn.no med en prislapp å   rett over  ti millioner kroner. Dette er  Åsgård på Kråkerøy  og  en stor, relativt nybygd  enebolig på Bråthenfeltet på Begby.

Les også: 11 millioner for Kjøkøy-bolig

– 10  millioner kroner er en slags barriere.  Flere boligeiendommer har gått tett opptil dette beløpet, men jeg kan ikke huske sikkert  noe som har gått over. Da blir det hytter, sier Tormod Møller, en av byens  mest erfarne eiendomsmeglere.

Per Olav Borgaas ved Privatmegleren tror at   ti millioner kroner er  en ganske riktig pris for  Bjarne Aasgate 1.

Les også: Fredrikstads dyreste drømme-leilighet til salgs

– Dette er noe av det beste  som finnes. Ikke bare i Fredrikstad, men i hele Østfold sier han.  

Men det blir mer til salgs på  Cicignon.

– Jeg skal også legge ut en eiendom i første rekke på Cicignon for 8-9 millioner kroner, sier han.  

Forfatter og landskapsarkitekt  Lars Ole Klavestad forteller at huset i Bjarne Aasgate 1   er bygget der hvor  Cicignon Fort sto.

– Da fortet ble nedlagt,  ble  området tilgjengelig for boligbebyggelse. Dette ble noen av Fredrikstads flotteste tomter, som ble kjøpt opp av noen av byens mest kondisjonerte borgere, sier  Klavestad. Den aktuelle eiendommen er tegnet  av arkitekt  Martin Andreassen i 1916  og er omtalt i  boka som Klavestand snart utgir om Fredrikstads arkitekturhistorie. Utbyggingen mot elven skjedde i en periode hvor flere stilarter  var vanlig.

– Villarekken mot elven har  et helhetlig preg. Men en av villaene er i granitt. Den var det en stenreder som eide. Fra starten av 1900 slo jugendstilen an i en periode,  og da ble det brukt mye granitt med grå overfalte, sier han.   
 

Kommentarer til denne saken