Her er åpningstidene du må huske i julen

Polet holder stengt julaften og nyttårsaften.

Polet holder stengt julaften og nyttårsaften. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Nei, folkens – dere får ikke handlet vin i Norge på julaften.

DEL

Hvert eneste år diskuteres det samme. Når stenger Torvbyen på julaften? Holder Vinmonopolet egentlig åpent på julaften og nyttårsaften? Og hva med Sverige? Når har de åpent i jula der borte?

Men slapp helt av – Fredriksstad Blad har nemlig gjort jobben for deg.

Torvbyen

Torvbyen holder nattåpent torsdag 17. desember. Det vil si at hele senteret (minus Vinmonopolet) holder åpent frem til klokken 24.

Fredag og lørdag er det åpent til klokken 20, mens de holder søndagsåpent fra 14 til 18.

Neste uke utvider også Torvbyen åpningstidene. Det vil si at senteret holder åpent frem til klokken 22 mandag og tirsdag. Lille julaften holder senteret åpent til 20.

Og har du fortsatt ikke fått handlet inn de siste julegavene når selveste julaften kommer, er det ikke for sent. Torvbyen holder nemlig åpent fra 10 til 13 torsdag 24. desember.

Som vanlig holder alle butikker stengt 1.- og 2. juledag. Ellers er det normale åpningstider i romjulen frem til nyttårsaften. Da stenger senteret klokken 15.

1. nyttårsdag er det stengt.

Vinmonopolet:

Mens Torvbyen holder åpent førstkommende søndag og julaften, gjelder egne åpningstider for Vinmonopolet. De holder åpent som normalt til og med lille julaften, men holder stengt fra julaften og frem til 27. desember.

I romjulen er det igjen normale åpningstider, men nyttårsaften er det stengt.

Vinmonopolet holder for øvrig alltid stengt på julaften, nyttårsaften, pinseaften og påskeaften. Den eneste alkoholen man får kjøpt på disse dagene er i butikkene.

Trolig blir det en endring på disse reglene fra 2017.

Østfoldhallene

Også ved Østfoldhallene er det spesielle åpningstider i jula. Kjøpesenterne holder åpent førstkommende søndag fra 14 til 18. Mandag og tirsdag stenger senteret klokken 21, mens stengetiden er klokken 20 på lille julaften. Julaften holder Østfoldhallene åpent fra 10 til 13.

1.- og 2. juledag er det stengt, mens det er normale åpningstider fra 27. desember til og med lille nyttårsaften. Selve nyttårsaften holder senterne åpent fra 10-15.

1. nyttårsdag er det stengt.

Nordby shoppingcenter

Mange i Fredrikstad-distrikter velger naturligvis å reise til Sverige for å handle. Det finnes det mange muligheter til – også i jula. Lørdag og søndag holder senteret åpent frem til klokken 19, mens det er normale åpningstider mandag og tirsdag neste uke. Lille julaften stenger Nordby klokken 18, mens det er helt stengt på julaften og 1. juledag. Søndag 27. desember, altså 2. juledag holder senteret åpent fra 10-19, mens det er åpen fra 10–20 fra 28. til og med 30 desember.

Nyttårsaften stenger Nordby klokken 15.

Systembolaget Strømstad

Hos Systembolaget i Strømstad er det normale åpningstider frem til og med lille julaften. Selve julaften er det stengt, noe det også er 1.- og 2. juledag. Søndag 27. desember er det også stengt ved Systembolaget.

I romjulen er det normale åpningstider ved Systembolaget, det vil si at det er åpent frem til klokken 19. I motsetning til Vinmonopolet i Norge, holder Systembolaget åpent på nyttårsaften – fra 10 til 15.

Artikkeltags