Her er det ikke tillatt å sende opp fyrverkeri

RAKETTER: I 2001 var det NM i fyrverkeri i Fredrikstad.

RAKETTER: I 2001 var det NM i fyrverkeri i Fredrikstad. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

På grunn av tett trehusbebyggelse er det restriksjoner på hvor det er tillatt å skyte opp fyrverkeri i Fredrikstad kommune.

DEL

Hvert eneste år fører bruk av fyrverkeri til branner og ulykker. I Fredrikstad sentrum er det tett bebyggelse, og det er derfor strenge restriksjoner for bruk av fyrverkeri i sentrum.

Med hjemmel i brannloven med forskrifter er det ikke tillatt å sende opp fyrverkeri fra følgende områder, unntatt på tydelig anviste steder:

 • Apenesfjellet - utskyting er tillatt langs elven ved Tollbodplassen.
 • Cicignon -  begrenset av Glomma, Vesterelva, J.N.Jacobsens gate og jernbanen. Utskyting er tillatt på Tollbodplassen.
 • Holmen/Trosvikberget/St.Hansfjellet - begrenset av Vesterelva, Floa, jernbanen og Glemmengata/Farmanns gate. Utskyting er tillatt fra p-plassen ved Trosvikstranda, grusbanen v/Floaveien og p-plassen på Steffensjordet.
 • Nabbetorp - begrenset av Edv. Eriksens gate, Glomma, Lundheimveien og Enggata. Utskyting er tillatt fra gangveien syd i Enggata ved «dammene» og langs Poul Rønns gate ved grøntarealene.
 • Sorgenfri - ved Galtungveien, Sorgenfrigata, Saggata og Bruksgata. Utskyting er tillatt fra gruset plass nordøst i Bruksgata.
 • Gamlebyen/Vaterland/Øra - forbudet gjelder innenfor vollene i Gamlebyen og industriområdene på Øra og er forøvrig begrenset av Habornveien, Fru Ingers gate, Jens Langs gate og Skippergaten.

Brannvesenet vil patruljere i områdene natt til 1. nyttårsdag.

Gamlebyen og Vaterland

Ved Gamlebyen og Vaterland fergesteder tillates bruk av fyrverkeri kun i organiserte former, og kun ut mot Glomma. Ved ugunstige forhold vil det bli totalforbud mot oppskyting fra fergestedet i Gamlebyen og Vaterland. Brannvesenet vil i så fall kunngjøre dette med oppslag på strategiske steder i Gamlebyen og Vaterland.

Kommunen oppfordrer til å bruke søppeldunker som er plassert ut på utskytningsplassene.

Brannvesenet minner om at det ikke er tillatt å bruke raketter med styrepinne og annet fyrverkeri som kan forveksles med leketøy. Les bruksanvisningen nøye før fyrverkeriet brukes. Sørg for å velge en plass for avfyring slik at personer eller omgivelser ikke skades. Ubrukt fyrverkeri kan leveres inn ved alle byens salgssteder. Generelt skal oppskyting av fyrverkeri foretas bort fra bebygde områder.

Skal du skyte opp fyrverkeri i forbindelse med skoleball, fester eller annet arrangement må du søke om dette.

 • Oppskyting over privat grunn kreves tillatelse fra grunneier.
 • Oppskyting fra offentlig plass krever tillatelse fra politiet.
 • Oppskyting etter kl. 23.00 må varsles med annonse i lokale aviser.
 • Fyrverkeri klasse 1,2 og 3 tillates brukt av alle skikkede personer over 18 år.
 • Bruk av fyrverkeri klasse 4 krever spesialopplæring.

Artikkeltags