Gå til sidens hovedinnhold

Nytt boligprosjekt på Værste skyter fart – her blir det både skole, næring og boliger

Til tross for koronakrise og stor usikkerhet i både boligmarkedet og byggebransjen, tyder alt på at de første beboerne kan flytte inn i det nye boligprosjektet «Dreieværste» som planlagt til våren.

For abonnenter

Da koronakrisen traff Norge med et smell i midten av mars var det mange som fryktet store forsinkelser ved flere av de store byggeprosjektene i byen.

Det har imidlertid ikke skjedd, og ved det nye bolig- og næringsbygget bak Stadion på Værste ligger man an til å holde tidsplanen.

– Det er ikke noen tvil om at usikkerheten var stor for noen måneder siden, men entreprenøren har gjort tilpasninger, og sørget for at vi er i rute. Det er vi selvfølgelig veldig fornøyd med, sier utviklingsdirektør i Værste AS, Sigbjørn Moe, til FB.

Les også

Dette er status på de store byggeplassene i Fredrikstad

Innflytning til våren

Dermed tyder alt på at de første leilighetskjøperne kan flytte inn til neste vår.

– Planen er at næringslokalene i de tre første etasjene skal være klare til februar, og tidlig på våren skal leilighetene være klare til innflytning, sier han.

– Hvem flytter inn i næringslokalene?

– Så langt er det tegnet avtale med Wang Ung og Høgskolen i Østfold. Lokalene på plan to er fortsatt ledig, mens det også er et ledig lokale på plan en. Det er dialog med noen, så håpet er at vi snart får fylt opp alle næringslokalene, sier han.

Næring og boliger

Bygningen, som nå er i ferd med å reise seg mellom Fredrikstad Stadion og elva, får seks etasjer. De tre nederste etasjene er holdt av til næringslokaler, mens det blir 27 leiligheter i de øvrige etasjene.

Så langt er 19 av de 27 leilighetene i bygget solgt. Ansvarlig megler, Henriette Knold Andersen, hos Møller & Partners sier de har merket en økt pågang de siste ukene.

– De siste to ukene har vi solgt tre leiligheter, så nå er alle de minste studioleilighetene solgt. Det er vi selvfølgelig godt fornøyd med, sier hun.

Også hun var noe bekymret da koronakrisen slo inn.

– Det er spesielt salget av nye boliger som har blitt rammet av krisen, så da er vi fornøyd med at det selges jevnt og trutt med leiligheter her, sier hun

Variert kjøpergruppe

Hun har tidligere uttalt til Fredriksstad Blad at kjøperne av leilighetene er i alle aldre.

– For de større leilighetene er det voksne kjøpere. Noen er under 50, for andre er det nok her de tenker at de skal bli. For de mindre leilighetene er det også folk i 20-årene, så her er det stor variasjon, sier eiendomsmegler Henriette Knold Andersen hos Møller & Partners, som har oppdraget med salg.

– De mindre leilighetene er også yndede utleieobjekter, de ligger jo fint til for eksempel opp mot høgskolen, fortalte hun.

Kommentarer til denne saken