Ujevn rull i kebabstrøket

Linn-Beate Løland Skyum (16, fra venstre) Cecilie Sørby (32), Håvard (23) og Lars Rønning (35) tok en runde i Fredrikstad sentrum for å finne den beste «julekebaben» i desembernatten.

Linn-Beate Løland Skyum (16, fra venstre) Cecilie Sørby (32), Håvard (23) og Lars Rønning (35) tok en runde i Fredrikstad sentrum for å finne den beste «julekebaben» i desembernatten. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Fredrikstad sentrum har fire kebabsjapper på én kilometer. Men det er et pizzasted som har byens beste kebab, synes Smak og Behags testpanel.

DEL

Juleforberedelsene er i gang og desember er både mat- og utelivsmåned.

– Nå må vi vel teste julemat, Smak? spør Behag, men svarer selv:

– Nei, la oss gjøre noe helt annet! Folk går på byen etter julebord og blir sulten igjen på natta. Og hva spiser de da?

– Kebab? svarer Smak.

– Nettopp! La matpanelet ta en runde og teste kebabsjappene som finnes rundt utestedene i byen.

De fire deltagerne i testpanelet har forskjellig erfaringer med å spise kebab. Linn-Beate Løland Skyum er elev ved Greåker videregående skole. Hun er den yngste og desidert mest kebabspisende av alle sammen. Allerede ved første bit drar hun kjensel på opphavet.

Nellys kebab

– Dette må være Nellys, bryter hun ut uten helt å kunne si hvorfor.

– Det er mykt kjøtt og det virker ferskt, sier førskolelærerstudent Cecilie Sørby. Hun har spist en kebab nå og da og er litt skeptisk til kjøtt som inneholder blandingsprodukter.

– Jeg har hatt noen dårlige mageopplevelser med kebab, sier hun, men synes ikke den hun spiser nå er så verst.

Trønderen Lars Rønning er bilmekaniker i Oslo og tar ofte en kebab med kollegaer. Han er ellers opptatt av god mat og er testpanelets store skeptiker.

– Denne smaker ikke kardemomme som mye annet kebabkjøtt gjør, sier han når han setter tennene i første kebab.

– Det er ikke pepperkakesmak liksom, men den er helt grei.

Darin Pizzas kebab

Så blir rull nummer 2 fra Darin Pizza delt opp og servert, og panelet ombestemmer seg.

– Dette er jo ordentlig kjøtt, utbryter Lars.

– Ja det andre blir nærmest som kjøttpudding i forhold, påpeker Cecilie som synes sausen var veldig god.

– Og så er lefsen tykkere og salaten virker fersk, men den mangler mais, legger Linn-Beate til.

– Ja denne spiser vi faktisk opp, sier Lars og slafser i seg restene på tallerkenen.

Kebab Houses kebab

I det Kebab House sitt bidrag ruller inn kommer barnehageassistent Håvard på banen.

Han er testpanelets minst erfarne kebabspiser med kun én på samvittigheten.

– Dette kjøttet hadde god tyggekonsistens! Jeg brekker meg om jeg får mye brusk i kjøttstykkene, sier han.

– Jeg kjenner litt knirking i tennene, jeg, men det er kanskje bare meg, sier Cecilie.

Dette er testens minste, men dyreste kebab og lefsen legger seg i tykke folder rundt skjøten.

– Det blir for mye deig, sier Linn-Beate, og legger vekk store klumper.

Floras kebab

Fjerde og siste kebab er fra Flora.

– Den første kebaben blir bare verre og verre den nå, sier Lars men ombestemmer seg etter noen biter.

– Den er ikke noe særlig den her heller altså. Det er akkurat som kjøttet har kornblanding i seg eller noe.

– Men jeg liker konsistensen! Det er som viskelær og det er trønderherlig, sier Lars.

– Nei dette er en pepperkakekebab, sier Cecilie.

– Og et sånt blandingsprodukt som jeg blir dårlig av.

Håvard griner på nesen:

– Denne var ikke noe særlig, den hadde jeg ikke spist opp om jeg hadde kjøpt den, selv ikke på natta.

Konklusjonen...

Konklusjon: Selv om Flora er hele 20 kroner billigere enn Nellys, som kun har ett poeng mer, så taper Flora testen på grunn av dårligere kjøttkvalitet.

Hvilken kebab mener du er byens beste? Si din mening i kommentarfeltet under denne artikkelen
(Kommentarfeltet er åpent lørdag og søndag klokken 14.00-24.00 og mandag-fredag klokken 06.30-24.00)

Artikkeltags