Gå til sidens hovedinnhold

Havnekaptein advarer mot farlig betongbrygge ved Visterflo

Artikkelen er over 3 år gammel

Borg Havn advarer båtførere mot ei betongbrygge som ligger halvveis under vann ved innseilingen mot Visterflo.

På en inspeksjonsrunde oppdaget havnekaptein Per K. Johansen i Borg Havn ei betongbrygge som ligger farlig til ved innseilingen mot Visterflo.

– Den ligger fortøyd til noen råtne pæler, delvis skjult under vann. Det kan være farlig for skipstrafikken om den begynner å drive, forklarer havnekapteinen overfor Sarpsborg Arbeiderblad.

Han opplyser at brygga må ha blitt fortøyd på stedet i løpet av vinteren. Nå frykter han at flom eller isgang skal rive den løs fra de råtne pælene den er fortøyd til. I så fall kan den bli enda farligere for båter og skip på Glomma og Visterflo. Om den sliter seg og driver nedover Glomma, havner den raskt midt i hovedleden for skipstrafikken.

– Den er jo av betong, så den kan gjøre stor skade. Om den driver av gårde, vil den sannsynligvis flyte rett under overflaten og være vanskelig å få øye på, sier Johansen, som ikke vet hvem som har fortøyd betongbrygga ved Visterflo.

Han henstiller den eller de som har gjort det til å fjerne den raskt.

– Om den begynner å drive nedover elva, må vi eller Kystverket få fjernet den raskt og det vil skje for eiers regning, advarer han.

Kommentarer til denne saken