Vil gi flere trossamfunn rett til å vie

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Oslo-biskop Ole Christian Kvarme reagerer sterkt på forslaget om å innføre sivil ekteskapsinngåelse som generell ordning, og ønsker i stedet at synagoger og moskeer skal slippe å søke om vigselsrett.

DEL
Kvarme sier til VG at det er bedre at synagoger og moskeer slipper å søke om vigselsrett enn at kirken fratas denne retten.
 
– Vielse er et viktig livsrite og et sterkt uttrykk for tro. Det trenger en større ramme enn den man kan få ved et dommerbord, sier Kvarme til avisa.
 
I dag er det bare Den norske kirke som har automatisk vigselsrett. Andre trossamfunn må søke om å få rett til dette. Av moskeer er det bare de største og lengst etablerte som har vigselsrett i dag.
 
– Den foreslåtte innskrenkningen påvirker ikke bare vår kirke, men også andre religioner. Også muslimer og jøder bør ha vigselsrett i sine gudshus, sier Kvarme.
 
Oslo-biskopen var selv til stede da Tros- og livssynsutvalget la fram sin utredning i Oslo mandag. Kvarme sa til NTB at forslaget om å innføre sivil ekteskapsinngåelse som generell ordning, framstår som en motsetning til det som er innstillings intensjon, et livssynsåpent samfunn.
 
– Jeg mener det er all mulig grunn til å ivareta den tradisjonen vi har i vårt land, ikke bare for vår kirkes skyld, men også for andre trossamfunn, sa han.
(©NTB)

Artikkeltags