Trude designet Vikens nye fylkesvåpen

Trude Bjørlykke Hansen viser frem det nye fylkesvåpenet for Viken som hun har designet.

Trude Bjørlykke Hansen viser frem det nye fylkesvåpenet for Viken som hun har designet. Foto:

Interessen for å designe fylkesvåpenet til den nye fylkeskommunen Viken har vært formidabel. 600 forslag kom inn og Trude Bjørlykke Hansen (47) gikk seirende ut av designkonkurransen.

DEL

– Jeg er positivt overrasket over at jeg nådde helt frem. Det er veldig morsomt! Tenk, nå lever det sitt eget liv, sier 47-åringen.

Markering i Fredrikstad

Bjørlykke Hansens forslag «Trippel fjellspeiling i vann» er valgt som nytt fylkesvåpen når Akershus, Buskerud og Østfold slås sammen til ett fylke fra 1. januar 2020.

Under en høytidelig markering i Fredrikstad torsdag 13. juni fikk Trude, som er fra Drammen, overrakt både blomster og det nye fylkesvåpenet for Viken i glass og ramme av leder av fellesnemnda i Viken, Anette Solli.

Ikke vant til publisitet

– Vi er veldig godt fornøyd med det nye fylkesvåpenet. Av over 600 forslag nådde Trude Bjørlykke Hansens forslag «Trippel fjellspeiling i vann» helt til topps – gratulerer! Hun har klart å få frem elementer som representerer Viken på en god måte. Nå ser jeg frem til at vi skal ta det i bruk, sier Anette Solli i en pressemelding fra Østfold fylkeskommune.

– Jeg er en vanlig person og er ikke så vant til slik publisitet, og det er samtidig rart å tenke på at jeg kommer til å møte dette symbolet igjen resten av livet – overalt. Nå får jeg plutselig navnet mitt i historiebøkene, ler Trude Bjørlykke Hansen.

Skulle være samlende

I fjor høst ble alle innbyggerne i de tre fylkene invitert til å sende inn sine forslag til hvordan fylkesvåpenet for Viken skal se ut.

Ett av kriteriene var at våpenet skulle være helt nytt, og ikke en kombinasjon av de tre nåværende.

I tillegg skulle det være samlende, representere den nye fylkeskommunen på en god måte og være lett gjenkjennelig.

Her kan du se juryens ti favoritter til nytt fylkesvåpen

Det er fylkestingene i Akershus, Buskerud og Østfold som vedtok det nye fylkesvåpenet etter at en jury bestående av ni politikere fra de tre fylkene anbefalte «Trippel fjellspeiling i vann».

Juryen mener vinnerforslaget «evner å gi gode assosiasjoner og har en symbolikk som gir rom for bredde, mangfold og rikdom i geografi, naturressurser og kulturlandskap.»

I tillegg til alle forslagene som kom inn fra publikum har fire designbyråer også sendt inn sine utkast til det historiske fylkesvåpenet, men ingen av disse forslagene nådde helt opp i konkurransen.

Artikkeltags