700 Viken fiber-kunder på Gressvik uten internett etter omfattende graveskade

En graveskade på Gressvik har ført til brudd på tilførselsfiberen, opplyser Viken fiber klokken 11 onsdag.

En graveskade på Gressvik har ført til brudd på tilførselsfiberen, opplyser Viken fiber klokken 11 onsdag.

«Vi har en feil i vårt fibernett, og alle tjenester er for tiden nede i ditt område», skriver Viken fiber i en SMS til kunder på Gressvik onsdag morgen. Nå viser det seg at en omfattende graveskade er årsaken og at feilen først er rettet torsdag ettermiddag.

DEL

I SMS-en skriver Viken fiber, som leverer Altibox, at de har feil på fibernettet i området.

Meldingen ble sendt like etter klokken 8.30 onsdag.

«Montører er sendt ut for feilretting. Mer info kommer. Vi beklager ulemper feilen medfører», skriver selskapet videre.

Fra Viken fibers kundesenter får FB opplyst at feilen rammer rundt 700 kunder.

– Det er en nedefeil rundt Gressvik torg. Flere montører er på vei og har ankommet nå, men jeg har ikke fått tilbakemelding fra dem enda, forteller administrerende direktør i Viken fiber, Anne Berit Rørlien til FB klokken 10.

Hun opplyser at det har vært graving i området, og at det kan dreie seg om en graveskade.

– Vi jobber med saken og informerer kundene på SMS. Det er viktig for meg å si at vi setter inn så mange ressurser som vi kan, og at dette er en prioritert sak for oss. Vi forstår godt ulempen dette er for kundene, og beklager på det sterkeste, sier Rørlien.

Like før klokken 11 får kundene en ny SMS. Der opplyser Viken fiber om at det er en omfattende graveskade som er årsak til feilen.

"Grunnet en omfattende graveskade er det dessverre brudd på tilførselsfiberen til ditt område. Våre montører jobber med feilretting. Informasjon om estimert rettetid kommer", skriver Viken fiber i SMS-en.

Til FB forklarer Rørlien klokken 12 at tilførselsfiberen er selve hovedlednignen, eller transportledningen, og at denne må repareres før folk får tilbake bredbåndet.

– Det er en veldig beklagelig situasjon. Noen andre har gravd over vår kabel. Nå må fiberkabelen erstates og skjøtes på nytt. Det er en "gjørejobb" som vi er i gang med, men det er vanskelig å si hvor lang tid det tar, sier hun.

Onsdag ettermiddag får kundene en ny melding. Der står det at det fortsatt er feil, og at montørene jobber videre utover kvelden og natten.

"Estimert rettetid er i morgen (torsdag) klokken 16.", skriver Viken fiber og beklager.

FB oppdaterer saken.

Denne SMS-en fikk en kunde på Gressvik onsdag morgen.

Denne SMS-en fikk en kunde på Gressvik onsdag morgen.

Artikkeltags