– Vi måtte bytte lås hjemme

Tingene til Emilie Skaget (til venstre) og Malin Bjørnstad Roer ble stjålet fra garderoebn på skolen. I Bakgrunnen står personal- og skolemiljøleder Espen Schei.

Tingene til Emilie Skaget (til venstre) og Malin Bjørnstad Roer ble stjålet fra garderoebn på skolen. I Bakgrunnen står personal- og skolemiljøleder Espen Schei. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Mens Emilie Skaget (17) og Malin Bjørnstad Roer (17) hadde gym i Bratliparken, ble det frastjålet fem skole-pcer, penger og mobiler fra garderoben på Glemmen skole. På forhånd hadde de fått beskjed om at det ble låst.

DEL

– Jeg er litt redd. Jeg ble frastjålet dataen, mobilen, penger, kort og nøkler, så den eller de som har gjort dette vet jo hvem jeg er og kan enkelt finne frem til hvor jeg bor. Heldigvis fikk vi byttet låsen og fikk nye sett nøkler med én gang jeg kom hjem fra skolen, sier Emilie til f-b.no.

Hun hadde gym i Bratliparken sammen med klassen sin, da noen tok seg inn i garderoben og stjal fem skole-pcer, lommebøker og telefoner. I alt ble fem forskjellige elever rammet av tyveriene.

Ifølge personal- og skolemiljøleder Espen Schei, var ikke låsen til garderoben brutt opp. Det får de to ungjentene til å reagere.

– Vi synes det er ganske dårlig at det blir sagt at garderobene låses, når de ikke blir det. Vi kan jo ikke akkurat løpe i Bratliparken med sekken på ryggen, sier de.

Les også: Grovt tyveri fra Glemmen

Kan bruke skap for ti kroner                            

Schei forklarer at elevene har mulighet til å låse tingene sine inn i skap i garderoben.

– Vi har et begrenset antall skap i garderobene. Her kan elevene låse inn tingene sine hvis de har ti kroner, forklarer han.

Vi kan jo ikke akkurat løpe i Bratliparken med sekken på ryggen

Det er en løsning de to elevene ikke synes er god nok.

– Det er ikke ofte vi går rundt med en tier. Jeg har egentlig aldri med kontanter. I tillegg tenker man ikke på å bruke skapene når man blir lovet at selve garderoben blir låst, sukker Malin.

– Vi blir overlatt til oss selv

De to medieelevene ved Glemmer påpeker at de ved tidligere anledninger har følt at sikkerheten ved skolen har vært dårlig. Samtidig innrømmer de at de hadde håpet på bedre oppfølgning og flere tilbakemeldinger fra skolen etter tyveriet.

– Vi har vel egentlig ikke fått noen beskjeder. Vi måtte oppsøke politiet selv, og har blitt overlatt til oss selv i ettertid. Det virker som vi bare blir sendt rundt, og har fått beskjed av lærere om at det «burde vært bedre sikret her», men det er jo litt sent å gjøre noe med det nå, sukker de.

Schei forklarer at skolen jobber i samråd med politiet for å oppklare saken, og få oversikt over situasjonen.

– Vi vet ikke hva som har skjedd, men er klar over at det skjedde i en gymtime. Vi har hatt noen innbrudd i garderobene før, i og med at vi er en skole midt i byen med en litt utsatt plassering, så jeg tror de fleste lærerne er obs på å låse garderobene.

– Det er den læreren som har gymtimen som er ansvarlig for å låse. Jeg vil ikke spekulere i hva som har skjedd, men dette kan være alt fra at noen har vært på do mens det har blitt låst og gått ut fra garderoben etter det, til at det rett og slett ikke har blitt låst, sier han.

Les også: Innbrudd på ungdomsskolen

Artikkeltags