Hos Aller media får han ansvaret for å bygge opp TV-satsningen til Dagbladet og andre kjente merkevarer som Se og Hør, KK, Sol, Autofil og andre.

– Aller Media har en unik og spennende portefølje i merkevarer. Mulighetene er veldig store, og jeg har flere ideer for hvordan Aller Media skal vokse videre. Men jeg må starte i jobben og bli kjent med kollegaene min før jeg vil si noe mer.

Opplevelsene i VG

Den kjente journalisten har blant annet jobbet hos NRK, Se og Hør, og her hos oss i Fredriksstad Blad. Han startet i jobben hos VG tilbake i 2008. Siden den gang har han vært sentral i VGs satsning på VGTV, hvor han blant annet spilte en meget fremtredende rolle under dekningen av 22. juli-rettssaken. Han er også kjent som mannen som har utført verdens lengste intervju, hvor han intervjuet Hans Olav Lahlum.

Hva er dine beste opplevelser hos VG og hva er du mest fornøyd med å ha oppnådd?

– Jeg er mest fornøyd med å ha vært med på utviklingen av levende bilder i VG-huset. Det har vært en lærerik reise, og lagspillet for å få det til har vært det mest givende for meg. Men jeg kommer selvfølgelig ikke til å glemme verdens lengste intervju, dekningen av 22. Juli-rettssaken og de store politiske riggene jeg har vært med på.

Han sier at beslutningen om å forlate VG ikke falt lett for ham. Men han synes det var på tide å flytte hjemmefra for å gjøre noe litt nytt.

Direktør-rollen

Rollen som direktør blir en annen enn det du har hatt i VG. Hva tenker du om ny rolle som direktør?

- I mange år har jeg jobbet med folk som har gjort meg best mulig. Nå er det motsatt. Jeg skal tilrettelegge og legge strategier for at TV skal få en stor rolle i Aller Media.

Hva er dine sterke sider som leder?

- Jeg tror det er engasjementet mitt, og det at jeg har vært i de skoene til de som skal lage TV før.

Bakgrunnen fra Fredrikstad

Han tiltrer den nye jobben som direktør på sensommeren i midten av august. Andersen mener bakgrunnen fra Fredrikstad har vært viktig for hans suksess som riksjournalist.

– Jeg er en enkel gutt fra Kråkerøy, noe jeg tror er positivt når du skal stille spørsmål på vegne av folk flest. Grunnlaget ble lagt av blant andre Randi Kristoffersen og Jon Jacobsen i Fredriksstad Blad. De tok i mot en helt blank tenåring i ungdomsredaksjonen til avisa, og la grunnlaget for alt som har skjedd siden. Jeg er evig takknemlig for det, og alle de andre mulighetene jeg fikk i Fredriksstad Blad på tidlig 2000-tallet