Gå til sidens hovedinnhold

Mottaksleder på Veumalléen: – Vi har fått veldig lite informasjon om veien videre

Artikkelen er over 5 år gammel

Kontrakten går ut 31. desember. Da må vi være ute, hva som skjer før det vet vi ikke så veldig mye om ennå, forteller mottaksleder Jorid Dalsegg Bertelsen.

Tirsdag ettermiddag kom nyheten om at UDI sier opp kontrakten med Norsk Folkehjelp som i dag driver asylmottaket som har 160 plasser.

Årsaken er at antall asylsøkere som kommer til Norge fortsetter å være på svært lave nivåer. Behovet for mottaksplasser er dermed mindre enn på lenge.

Lite informasjon

Mottaksleder ved Veumalléen, Jorid Dalsegg Bertelsen, forteller at nyheten kom brått på.

– Kontrakten går ut 31. desember. Da må asylsøkerne være ute, men når og hvordan vet vi ikke så mye om ennå, sier hun.

– Hva med bygningsmassen, hva skal den brukes videre til?

– Den leier vi, og er nå sagt opp. Den var det tre måneders oppsigelsestid på, svarer Bertelsen.

Blandede reaksjoner og usikkerhet

Hun sier fokuset nå fremover blir på å tilrettelegge for beboerne på en best mulig måte. Onsdag hadde de informasjonsmøte for beboerne på asylmottaket.

– Hvordan var reaksjonene?

– De fleste hadde veldig mange spørsmål på hva som skjer videre, dessverre er det ikke så mye vi kan svare på ennå. Noen var lei seg, de er godt integrerte i lokalmiljøer og går på skole, mens for noen var det helt greit. Vi har 130 beboere, så at det er forskjellige reaksjoner er helt normalt, avslutter Bertelsen, som legger til at hun håper UDI vil vise hensyn til asylsøkernes ønsker når de nå om kort tid skal plasseres andre steder i landet.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.