Gå til sidens hovedinnhold

Malerityven dømt til fem måneder i fengsel

Artikkelen er over 5 år gammel

Mannen som stjal et Vebjørn Sand-maleri ti 300.000 kroner på toget i Moss, er dømt til fengsel i fem måneder.

Mannen i slutten av 40-årene er dømt ni ganger tidligere for vinnings- og narkotikakriminalitet.

Dom nummer ti

Etter at han ble tatt for å stjele et Vebjørn Sand-maleri med en anslått verdi på 300.000 kroner, har han i Moss tingrett nå fått sin dom nummer ti.

Det var på ettermiddagen 8.mars at Vebjørn Sand ble frastjålet maleriet på toget til Fredrikstad. Med seg på toget hadde han en koffert som inneholdt maleriet. Ifølge politiet ble kofferten til Sand stjålet da toget sto på Moss stasjon.

– Flere vitner så det de beskrev som en litt rufsete mann med en Harley Davidson-skinnjakke gå ut av toget med kofferten min, sa en opprørt Vebjørn Sand til TV2, som først meldte om tyveriet.

Pågrepet dagen etter 

Vitneobservasjonene viste seg å være meget gode. Dagen etter kunne politiet i Moss gå til pågripelse av en såkalt kjenning på en adresse i Moss.

– Maleriet er kommet til rette og vil bli tilbakelevert eier. Tyven sitter i arrest og vil bli avhørt om forholdet, meldte Østfold-politiet på kvelden.

Retten fant det blant annet skjerpende at tyveriet ble begått fra en person på et offentlig sted. I tillegg peker retten på den høye verdien på maleriet.  Det ble også pekt på de mange dommene mannen har fått tidligere.

Også dømt for narkotika

I samme rettssak ble mannen også dømt for oppbevaring av narkotika, deriblant 180 gram hasj. Retten peker på spredningsfaren med en slik mengde narkotika, og mener at mengden hasj i seg selv tilsier ubetinget fengsel.

Den domfelte mannen tok i retten betenkningstid på hvorvidt han vi godta eller anke dommen.