Nygård vil ta opp Velgaards forslag i bystyret

Velgaard vil ha granskning: Flertallet i bystyret har vedtatt å bygge eget vaskeri. Sentralvaskeriet (på bildet) var en av bedriftene som ønsker  anbudskonkurranse. Nå er spørsmålet om kontrollutvalget skal granske beslutningsgrunnlaget. (Arkivfoto: SA)

Velgaard vil ha granskning: Flertallet i bystyret har vedtatt å bygge eget vaskeri. Sentralvaskeriet (på bildet) var en av bedriftene som ønsker anbudskonkurranse. Nå er spørsmålet om kontrollutvalget skal granske beslutningsgrunnlaget. (Arkivfoto: SA)

Artikkelen er over 1 år gammel

I neste bystyremøte vil ordfører Jon-Ivar Nygård ta opp Truls Velgaards forslag om å be kontrollutvalget om granskning av vaskerikalkylene. Velgaard ser ikke hensikten etter at fem gruppeledere har bedt kontrollutvalget om granskning.

DEL

Fredag 17. februar skal ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap) og Truls Velgaard, Høyres gruppeleder, møtes for å diskutere avstemningsprosedyrer, regelverk og hva som nå skal gjøres med forslaget om å be kontrollutvalget om granskning. Nygård ønsker å komme Velgaard i møte ved å sette opp spørsmålet om oversendelse til kontrollutvalget på sakslisten i neste bystyremøte. Nygård sier til FB at han ønsker at ulike synspunkter skal komme frem. I helgen sendte Nygård et brev til Velgaard hvor han blant annet orienterte om hvilke muligheter opposisjonen har for å fremme sitt forslag om granskning. 

Velgaard etterlyser fortsatt svar fra Nygård om hvilken hjemmel som ble brukt da ordføreren nektet ham en avstemning om å be kontrollutvalget granske beslutningsgrunnlaget for vaskeriet.

- Jeg ønsker ikke å anklage Jon-Ivar for manipulasjon. Men jeg synes det ser ut som om han har gjort en klar feilvurdering i denne saken, skriver Velgaard på sin Facebook-side.

FB kommer tilbake med informasjon i ettermiddag etter at Nygård og Velgaard har hatt sitt møte.

Artikkeltags