Egil-Johan (34) måtte ta jobben til politiet

TOK SELFIE: Egil-Johan Johnsen (34) rakk å ta en selfie mens han dirigerte trafikken ved Værstebrua søndag ettermiddag, "korrekt kledd" i gul vest fra egen bil.

TOK SELFIE: Egil-Johan Johnsen (34) rakk å ta en selfie mens han dirigerte trafikken ved Værstebrua søndag ettermiddag, "korrekt kledd" i gul vest fra egen bil.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Elverum-mannen kommer trolig ikke til å glemme "ekstrajobben" han påtok seg i Fredrikstads trafikkaos søndag ettermiddag.

DEL

Egil-Johan Johnsen og familien hans var blant bilene som ble stående på Værstebrua, da den var stengt på grunn av teknisk feil ved 14-tiden i dag, søndag.

– Vi kjørte inn på Værstebrua fra Kråkerøy-sida. Vi trodde den var stengt fordi man ventet på en passerende båt, forteller Johnsen.

40 biler på brua

Han sier at det etter hvert var 40 biler som sto på brua, og som ikke kunne komme noe sted, da det ble klart at brua hadde en teknisk feil som ikke kunne la seg reparere i løpet av kort tid.

Johnsen bestemte seg for å hjelpe både sin egen bil og de andre av brua, slik at de kunne komme seg over Kråkerøybrua i stedet.

– Det var også et par bilførere til som gikk ut og forsøkte å hjelpe de andre med å rygge, men de ga opp, forteller Elverum-mannen. 

– Har dirigert før

Til daglig jobber han i rusomsorgen i en kommune i Hedmark, men har også bakgrunn fra Forsvaret – og det kom til nytte nå.

– Jeg har dirigert biler før, forteller 34-åringen.

Men han har aldri tidligere alene dirigert et par-tre hundre biler i Fredrikstad, med langt fra blide sjåfører bak hvert eneste ratt.

I trafikkaoset på og ved Værstebrua, sørget Johnsen først for å få de om lag 40 bilene av brua. Her var alle sjåførene fornøyde med å komme seg av brua for å kunne kjøre videre. 

Deretter tenkte Johnsen at han og familien også skulle dra videre, men det kom ny trafikk med biler som ville opp på brua.

Han kjente at han måtte fortsette å ta ansvar for trafikken, stilte seg dermed i veien opp mot brua for å stoppe bilistene og dirigere dem videre gjennom rundkjøringen i retning den gamle Kråkerøybrua. 

Politiet kunne ikke komme

– Mens alle oppe på brua hadde takket meg, fikk jeg nå kjeft av bilister for at jeg eller «vi» ikke hadde satt opp sperringer og varslinger lenger ned i veien om at brua var stengt.

– Det var også et par biler som holdt på å kjøre meg ned. De kjørte veldig fort, forteller Egil-Johan Johnsen.

Forloveden hans, som satt i familiens bil og ventet på mannen skulle bli ferdig med å dirigere, ringte politiet og fortalte at det var en sivilist som dirigerte trafikken ved Værstebrua. Men politiet sa de hadde mye å gjøre, og ba om at Johnsen fortsatte å gjøre jobben ved brua.

Så der sto han midt i kaoset, kun beskyttet av en gul trafikkvest som var hentet fra familiens bil.

– Jeg dirigerte i hvert fall 250 biler i løpet den timen dette varte, sier Egil-Johan Johnsen. 

– Bare sivilist på ferie

Til slutt kom folkene fra Mesta som skulle fikse brua. De spurte Johnsen om han var fra kommunen:

– Nei, jeg er bare en sivilist på ferie, sa jeg. Åh, takk! svarte de.

– Kanskje jeg skal sende regning til kommunen? flirer han.

Artikkeltags