Advokatfirma skal stå for granskingen av varslersakene i kommunen

Artikkelen er over 3 år gammel

Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig, som har kontorer i flere norske byer, har fått oppdraget med å gjennomføre granskingen av de såkalte varslersakene.

DEL

Det melder Fredrikstad kommune selv i en pressemelding mandag. Det er granskningen av hva som kan ha foregått i forbindelse med varslinger og påstander om trakassering og mobbing i Seksjon for regulering og teknisk drift det er snakk om.

Stort firma

I meldingen heter det at kommunen fikk inn ti tilbud i forbindelse med en åpen tilbudskonkurranse som ble gjennomført, og at Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig ble vurdert til å ha det beste forholdet mellom kvalitet og pris.

Simonsen Vogt Wiig er et stort forretningsjuridisk advokatfirma med 180 advokater og kontorer i de største byene i Norge. Firmaet har også kontor i Singapore.

Ifølge pressemeldingen fra Fredrikstad kommune vil avtalen mellom advokatfirmaet og kommunen bli inngått etter 1. mars. Frem til da har nemlig de andre tilbyderne mulighet til å komme med sine innspill om valget.

Skal levere rapport før sommeren

Deretter skal advokatfirmaet starte arbeidet med sin rapport, som skal presenteres for sette-rådmann Nils Holm rundt 1. juni 2017. Nils Holm fra Oslo kommune ble for noen uker siden oppnevnt av bystyret som setterådmann i forbindelse med granskningen. Holm har i flere år vært leder av varslingsutvalget i kommunen og har behandlet om lag 500 varslingssaker.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken