Gå til sidens hovedinnhold

Trafikkaos over hele distriktet etter snøfall

Artikkelen er over 4 år gammel

Snøen som har lavet ned siden fredag morgen skaper trafikkaos. Verst skal det være øst for Glomma.

Den varslede snøen faller tett i Fredrikstad, fredag morgen. – Regnvær og snøsmelting de siste dagene kan ha spylt vekk veisaltet mange steder på. Kjør forsiktig, det oppfordrer Meteorologisk institiutt.

– Kaos på veiene, selv sitter jeg på en buss som står fast på en bussholdeplass, melder en innringer på vei forbi Torp i Borge, ved 08.00-tiden

I bakken på riksvei 111 -  like før påkjøringen til E6 - står busser og tyngre kjørtøy fast. Det meldes om at de har har valt å parkere i veikanten siden de ikke klarer å kjøre opp.

Fredriksstad Blad har fått melding om at det skal ha skjedd to uhell i Onsøy. Et i Torpekrysset - og et ved avkjøringen til Solegård - fredag morgen. Det er uvisst hva som har skjedd og om det er noen personskader i uhellene.

På E6 går trafikken saktegående. En tipser som er på vei fra Halden til Fredrikstad melder om at trafikken går fremover i omtrent 60 km/t.

Ved 09.30-tiden blir det meldt om singelulykke på E6 ved Sollikrysset - i retning Oslo. Det er redusert fremkommelighet, melder Vegtrafikksentralen.

Busser i grøfta

Både ved Årum og på Torp har busser havnet i grøfta. Dette er med på å skape lange køer i begge retninger på riksvei 111 i begge retninger. En bilist forteller at han kjørte i saktegående kø fra Sarpsborg til Lundheim i morgentimene.

Bildeserie

Trafikkaos i distriktet

 

Varslet snøvær

Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Aurora Stenmark fortalte torsdag at nedbøren fra oven trolig blir hvit inn mot helgen, til tross for at mars regnes som den første vårmåneden.

– Det er et nedbørsfelt på vei nordover fra Skagerrak. I Kristiansand har det lagt fra seg snø, så det er ikke utenkelig at det kan komme noe hvitt i Østfold også, sier Stenmark.

– Natt til fredag vil det kanskje bli minusgrader og så svinge litt rundt null. Det kan derfor bli glatt fredag morgen, forklarer meteorologen og ber folk være oppmerksomme når de skal ut å kjøre.

Det er ikke ventet mye vind de neste dagene. Det blir først sørvestlig bris og så en mer nordøstlig vind. Det betyr også lavere temperaturer.

Lørdag blir det skyet. Ifølge yr.no skal det snø hele søndagen i Fredrikstad-distriktet. Men meteorolog Stenmark tror ikke symbolene stemmer.

– Nei, Fredrikstad ligger helt i grenseland for nedbørsfeltet som kommer. Det skal ikke mye til før det går forbi. Jeg er derfor usikker på om det blir noe snø i det hele tatt, sier hun.

– Man bør nok følge med når det nærmer seg søndagen hvis man har spesielle planer.

Kommentarer til denne saken