Denne helgen blir det ekte vinteridyll

Skiføret fortsetter: Det er ingen grunn til å sitte inne i helgen. Det er flotte forhold for langrenn, slalåm, skøyter, aking eller en tur på bena. Men husk å kle deg godt.

Skiføret fortsetter: Det er ingen grunn til å sitte inne i helgen. Det er flotte forhold for langrenn, slalåm, skøyter, aking eller en tur på bena. Men husk å kle deg godt. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Snø på trærne, ikke for kaldt og ingen vind. Alt ligger til rette for en herlig vinterhelg i Fredrikstad-området.

DEL

– Det blir en postkort-helg, ler meteorolog Vibeke Thyness og tilføyer:

– Det blir en sånn idyllisk helg der man kan ta bilde til julekortene, med snø på trærne.

Les også: Fram med brett og kjelker, nå skal det akes!

Superkaldt søndag

Snøen som kom i forrige uke og denne, blir liggende gjennom hele helgen og ut i neste uke. Fredag kommer temperaturen til å være tre-fire kuldegrader.

– Så blir det kaldere. Hvor kaldt avhenger av skydekket søndag. Hvis skyene sprekker opp, kan det bli virkelig kaldt, fremholder Thyness.

Les også: Skihytta holder åpent hver dag

Hun spår ned mot minus ti om det blir klarvær. Det er særlig natt til søndag og natt til mandag at det blir kaldt.

– Vi er jo fortsatt i januar og får lite hjelp av solen på dagtid; den varmer ikke opp. Det gjelder å ta på ekstra stillongs og votter. Alt er duket for en skikkelig vinterhelg, sier meteorologen.

Tirsdag skal det bygge seg opp et lavtrykk i Nordsjøen som vil bringe nedbør, vind og mildere luft. Det er imidlertid uvisst hvor kraftig lavtrykket vil bli over Fredrikstad-distriktet.

Turfest i Trøsken

– Vi er spente på det. Det er også kald luft over Nordsjøen, så det blir nok ikke veldig mildt. Snøen vil trolig overleve dette blaffet av mildvær selv om den vil synke sammen, forklarer Vibeke Thyness.

Les også: Her kommer byens nye skiarena

Det er fortsatt flotte skispor i Fredrikstadmarka. Onsdag ble det også kjørt løype på området til Gamle Fredrikstad Golfklubb på Østsiden, på begge sider av Habornveien.

Se bildegalleri fra forrige helg:

Det er dessuten veldig gode forhold for slalåm i Kjerringåsen i Sarpsborg, og for langrenn i Trøsken.

I forbindelse med Kom deg ut-dagen og Den Norske Turistforening 150-årsjubileum blir det et stort arrangement for alle i Trøsken søndag. Det er DNT Nedre Glomma som arrangerer.

Artikkeltags