Legevaktens råd til publikum: – Ha brodder lett tilgjengelig

Det er svært glatt på enkelte sideveier og fortau torsdag morgen.

Det er svært glatt på enkelte sideveier og fortau torsdag morgen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Statens vegvesen og Mesta har alle mannskaper ute på veiene i Østfold torsdag morgen. Spesielt på sideveier og fortau er det glatt.

DEL

Underkjølt regn sørger for svært glatte forhold, spesielt for gående torsdag morgen. Men foreløpig har det ikke kommet inn meldinger om alvorlige ulykker.

– Vi har heldigvis ikke fått inn noen meldinger foreløpig, men folk merker nok at det er glatt så fort man går ut av døren hjemme. Da regner jeg med at de fleste velger å være litt ekstra forsiktig, sier Ingar Signebøen til FB.

Hos Vegtrafikksentralen får FB beskjed om at alle mannskaper er sendt ut på Østfold-veiene.

– Det er nok mer glatt på sideveier og fortau, men vi har fått beskjed fra Mesta om at alle biler er sendt ut for å salte. På hovedveiene går det veldig greit, men på fortau og sideveier er det nok verre, får FB opplyst fra Statens vegvesen.

Hos legevakten i Fredrikstad har man vært forberedt på stor trafikk torsdag morgen. Men foreløpig har det vært rolig.

– Vi har jo merket selv at det er glatt, spesielt for gående. Men foreløpig har vi ikke fått inn noen med benbrudd eller andre skader på grunn av det glatte føret, sier legevaktsjef Arnhild Hoff.

Hun tror publikum har blitt bedre til å undersøke føret på morgenen, men har likevel ett spesielt råd til de som har tenkt seg ut på gåtur.

– På dager som dette lønner det seg å ha brodder til skoene lett tilgjengelig. Da slipper man som regel uhyggelige opplevelser på det glatte føret, sier hun.

Værtjenesten yr.no melder at nullføret vil holde seg utover dagen. I ettermiddag kan det også komme noe sludd, skal vi tro meteorologene.

Slik ser meteorologenes varsel ut de neste 48 timene.

Slik ser meteorologenes varsel ut de neste 48 timene. Foto:

Artikkeltags