Gå til sidens hovedinnhold

Meteorologen: – Ta med regntøy og paraply til rekefesten

Artikkelen er over 3 år gammel

Rekefesten på torvet i forbindelse med byjubileet kan regne bort, melder meteorologene.

Været spiller ikke helt på lag med byjubileet. Tirsdagens store rekefest kan nemlig bli preget av det som for anledningen må kunne kalles for sur nedbør.

Tidenes rekefest

12. september, på byens grunnleggelsesdag, inviterer Kirkens Bymisjon, Den norske kirke, og Fredrikstad næringsforening sammen med serveringsbransjen i Fredrikstad til tidenes rekefest. Og det helt gratis. Men været er ikke akkurat bestillingsvare. I skrivende stund høljer det ned over Fredrikstad. 

– Det blir nok noe bedre utover morgendagen. Den forbedringen starter gradvis allerede i kveld, sier meteorologikonsulent hos Meteorologisk institutt, Jan Inge Hansen.

Regn og blest

For på langtidsvarselet på yr.no ser en at det er meldt opphold i morgen ettermiddag. Meteorologen kan likevel ikke love at en slipper unna bygeværet riktig enda.

– Tirsdag har vi varslet opp mot en liten kuling og regnbyger, men det blir lettere vær mot kvelden. Det kan komme allerede utover mot ettermiddagen. Det er i alle fall muligheter for en del oppholdsvær, men det kan likevel blåse en del, forteller han.

– Det blir muligheter for noe oppholdsvær. Helt uten byger vil det nok heller ikke være, men det blir bedre vær enn på mandag, sier han.

Hete tips i regnværet

Så selv om det er håp om noe oppholdsvær under rekefesten, så ber Meteorologisk institutt deg være på den sikre siden.

– Hvilke tips har du til de som skal på rekefest da?

– Det kan være greit å ta med regntøy og paraply til rekefesten. Da er man litt beskyttet, sier Hansen.

– Men det er vel kanskje bedre med surt vær fremfor sure reker?

– Det er det helt sikkert. Sure reker er ikke akkurat noe å trakte etter, ler Hansen.

– Hva med været i resten av uka?

– Vi har ikke laget noe varsel for utover uka, men det verste været skal være ferdig etter tirsdagen. Det blir lengre perioder med opphold utover, sier meteorologen.

 

Kommentarer til denne saken