Fortvil ikke – denne kommer snart tilbake

KOMMER TILBAKE: Det vil bli rikelig anledning til å se solen i uken som kommer, skal vi tro meteorologene.

KOMMER TILBAKE: Det vil bli rikelig anledning til å se solen i uken som kommer, skal vi tro meteorologene. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det klissvåte mandagsværet kommer ikke til å prege resten av uken. Det er bare å glede seg til solen kommer tilbake.

DEL

– Det vil nok dabbe av litt allerede i ettermiddag. Dette lavtrykket gikk akkurat langt nok sør til at det ga nedbør, akkurat langt nok til at vi fortsatt var inni kaldlufta og retningen var perfekt for snø på østlandet. Nå vil hovednedbøren trekke seg litt videre inn mot Sverige, sier meteorolog Rafael Escobar Løvdahl ved Meteorologisk institutt.

Det ble en søkkvåt start på uken, der enkelte til og med kunne melde om sludd og snø på morgenkvisten. Resten av uken ser bedre ut, selv om det fortsatt kan komme enkelte lokale byger med både regn, sludd og snø.

Mye sol og kalde netter

– Det vil nok henge litt igjen tirsdag morgen med en nordlig, liten kuling ute i fjorden først på dagen. Det kan også bli litt sludd og snø. Men så blir det lettere, sier Løvdahl.

Han antyder at været denne uka kan komme til å bli ganske så likt været vi hadde i uken som gikk: mye sol på dagen og kalde temperaturer på natten.

– Når solen står på sitt høyeste, vil vi få temperaturer på rundt ti grader. Det blir nok ikke varmere enn vi har hatt det hittil; det er de samme luftmassene som vi har hatt til nå. Og disse blomkålskyene kan fortsatt finne på å gi fra seg en sluddbyge eller snøbyge, selv om det er mange plussgrader. Men det blir mer lokalt, sier Escobar Løvdahl.

Varmen uteblir

– Det er altså bedre vær i vente?

– Det blir bedre, men noen høy varme skal vi se litt lenge etter. Jeg tror ikke vi får det den uken her.

– Ser du noe varme fremover i det hele tatt?

– På termostaten, ler Escobar Løvdahl – som imidlertid forteller at temperaturen vil stige noe allerede mandag.

– Dagtemperaturen vil nok ganske bra. Selv om vi ikke ser sola, varmer den godt på våre breddegrader. Det kan sikkert bli over fem grader, sier Escobar Løvdahl.

Skjedd én gang siden 1957

Og hvor vanlig det er med sludd og snø, som blant annet falt over Sarpsborg sentrum mandag morgen, 24. april?

– Vi har sjekket ut litt. Det har skjedd én gang tidligere siden 1957 at det har vært målbar snø ute på plenen vår 24. april.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.