Trodde du dette skulle vare? Om noen timer kommer gråværet

VAKKERT: Det var usedvanlig vakkert da solen sto opp over Fredrikstad onsdag morgen. Men gråværet er på vei.

VAKKERT: Det var usedvanlig vakkert da solen sto opp over Fredrikstad onsdag morgen. Men gråværet er på vei. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Uken så langt har vært preget av minusgrader og strålende sol, men onsdag kveld skjer det en radikal endring på værfronten. I løpet av torsdag kan det falle opp mot 40 millimeter nedbør i Østfold.

DEL

Dermed er den første vinterperioden i ferd med å gå over i et skikkelig ruskevær.

– Allerede onsdag kveld vil temperaturene falle, og i løpet av natten vil nedbøren komme innover Østfold. Det blir fort flere plussgrader og en del nedbør i løpet av de neste døgnene, sier meteorolog Martin Granerød.

Det er et lavtrykksområde i Atlanterhavet som er i ferd med å bevege seg inn mot De britiske øyer. Samtidig er høytrykket som har preget Sør-Norge den siste tiden i ferd med å bevege seg bort fra oss. Dette fører til en sørlig vind og etter hvert nedbør og plussgrader.

30–40 millimeter

Mest nedbør vil den sørligste delen av Østfold få, men også i resten av fylket vil det bli vått de neste døgnene.

– Fra torsdag morgen til fredag morgen ser det ut til å falle mellom 30 og 40 millimeter nedbør på det meste i fylket, mens det i løpet av fredag kan komme opp mot 20 millimeter. Så her gjelder det å ta frem regnjakka eller paraplyen, sier han.

Nedbøren vil trolig først komme som sludd og snø, men vil raskt gå over til regn. Det kan gi utfordrende kjøreforhold tidlig torsdag.

– Jeg vil anbefale å være litt forsiktig i trafikken torsdag morgen. Det kan være store variasjoner i føreforhold, sier han.

Våt kamp i Sarpsborg

For den som har tenkt seg på europaligakamp mellom Sarpsborg 08 og Besiktas torsdag kveld, anbefales det også å kle seg godt.

– Det positive er at det blir plussgrader, men det vil nok falle en del regn, så jeg vil anbefale de som skal på kamp ta på seg noe vanntett, sier han.

Ifølge yr.no vil nedbøren vedvare helt frem til fredag kveld. Lørdag ser det ut til å bli noe bedre, men været vil variere gjennom hele helgen. Temperaturen vil fortsatt holde seg på plussiden.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.