I natt skal det bøtte ned igjen

Gråvær: Onsdag melder meteorologen regn. Det blir ingen fin dag for strandløver, med andre ord.

Gråvær: Onsdag melder meteorologen regn. Det blir ingen fin dag for strandløver, med andre ord. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Husker du det kraftige regnværet i forrige uke? Nå venter meteorologene en ny runde og advarer mot lokale oversvømmelser flere steder i Østfold.

DEL

Allerede tirsdag ettermiddag vil det komme inn et nedbørsfelt over Østfold, men det er først sent mot kvelden det virkelig drar seg på. I løpet av natten og morgentimene onsdag kan det komme store mengder nedbør enkelte steder i fylket.

– Det ser ut til at det blir noen fuktige timer, men vi er foreløpig ikke helt sikre på hvor det treffer i fylket. Men folk må være forberedt på lokalt mye nedbør, sa meteorolog Eldbjørg Voksnes til FB mandag ettermiddag.

Ifølge yr.no kan det komme så mye som 50 millimeter enkelte steder i fylket i løpet av tolv timer. Det advares derfor mot overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer og jord- og flomskred der regnbygene treffer. I løpet av de tre mest kritiske timene på natten kan det komme opp mot 20 millimeter, skal vi tro meteorologene.

Nedbørsfeltet skal imidlertid være noe svakere enn hva vi opplevde forrige uke. Verst blir det i enkelte områder i Aust-Agder, Telemark og i Østfold.

Utover onsdagen vil det imidlertid lette igjen før det kan komme mer nedbør frem mot helgen. Les mer om ukevarselet i Østfold her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.