Varmen fortsetter hele uka, men til helga kan det komme regn over Fredrikstad

VARMT OG VÅTT: Skal du på festival i Gamlebyen i helga kan det hende du må finne frem regnponchoen slik disse damene gjorde på Månefestivalen. Det er ventet byger over Fredrikstad til helga, men ifølge meteorolog Eldbjørg Moxnes er det fortsatt litt tidlig å si noe helt sikkert.

VARMT OG VÅTT: Skal du på festival i Gamlebyen i helga kan det hende du må finne frem regnponchoen slik disse damene gjorde på Månefestivalen. Det er ventet byger over Fredrikstad til helga, men ifølge meteorolog Eldbjørg Moxnes er det fortsatt litt tidlig å si noe helt sikkert.

Artikkelen er over 1 år gammel

Kommende helg går Månefestivalen av stabelen i Gamlebyen, og ifølge meteorolog Eldbjørg Moxnes er sjansen stor for at det vil falle noen regndråper på festivalgjengerne i løpet av helga. – Men det er enda tidlig å si, legger hun til.

DEL

Uke 30 har startet med nok en varm og solfylt dag i Fredrikstad. Temperaturen har ligget rundt 25 grader, og selv om det har vært litt mer skyer enn det har vært den siste tiden har man kunnet kjenne solstrålene på kroppen.

Varmen fortsetter

Dette vil, ifølge meteorolog hos Meteorologisk institutt, Eldbjørg Moxnes, fortsette – i alle fall frem til fredag.

– De kommende dagene i Fredrikstad vil se ut som de gjør i dag, og det vil ikke være de store endringene, sier hun.

– Det blir varme dager, og på formiddagen kan man oppleve at det er litt tåke. Denne lettner utover dagen, og vi vil fortsette å se høye temperaturer. Inn mot helga vil temperaturene stige enda mer, og fredag blir nok den varmeste dagen denne uka. Da blir det opp mot 30 grader før det kommer noen byger inn over Fredrikstad, legger hun til.

Bygene kommer til helga

For det er nemlig fare for at det kommer noen dråper når årets største arrangement går av stabelen i Gamlebyen, men det kan også være tordenbyger.

– Det blir bygeaktivitet, og det vil nok komme både torden og en del nedbør, forteller Moxnes.

– Må festivalfolket finne frem regntøyet?

– Det er ennå tidlig å si, men varselet viser at det er mellom 40 og 80 prosent sannsynlighet for at det vil komme nedbør i løpet av helga. Slik det ser ut nå vil det komme mest på søndag, men vi får håpe at de som skal på festival slipper de verste regnskyllene, avslutter hun.

Varm helg

Ifølge Yr skal det bli 29 grader og litt skyer når bandene står på scenen lørdag ettermiddag. Søndag er meldes det mandag ettermiddag om regn tidlig på dagen, men at det vil avta rundt klokken 14.00. Temperaturene vil ligge på litt over 20 grader på formiddagen, og stige til rundt 25 grader når sola kommer tilbake.

Fredag til søndag

Månefestivalen starter med det utsolgte arrangementet OBOS på Månen torsdag 26. juli. Klokken 16.30 på fredag sparker Bernhoft & The Fashion Bruises i gang festen på Hovedscenen, og deretter går det slag i slag gjennom hele helgen helt frem til The Waterboys avslutter festivalen på søndag kveld.

Artikkeltags