Slik blir været under jubileumskonserten lørdag

Fortsatt grått: Det blir trolig grått, men ikke like fuktig som først fryktet under konserten på lørdag.

Fortsatt grått: Det blir trolig grått, men ikke like fuktig som først fryktet under konserten på lørdag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Den gode nyheten er at været ikke blir så ille som først varslet. Den dårlige er at du allikevel bør ta med deg regnjakke om du skal på konsert på Tollbodplassen lørdag.

DEL

Gjennom hele uken har arrangører og publikum fulgt med på værmeldingen for konsertlørdagen på Tollbodplassen. De første prognosene viste store mengder regn gjennom hele konserten, men så har det gradvis snudd.

– Akkurat nå ser det faktisk ut som det ikke blir så ille. Det kommer en front innover fredag ettermiddag, noe som vil sørge for regn og regnbyger gjennom hele kvelden og natten – og et godt stykke utpå lørdagen. Men så ser det ut til å lette litt, sier meteorolog Gunnar Livik.

Ikke så ille som fryktet

– Hva betyr det for konserten?

– Det betyr at det trolig ikke blir så fuktig som fredag kveld og tidlig på lørdag. Fortsatt kan det komme noen byger, men akkurat nå ser det ut til at det verste nedbørsfeltet forlater Østfold tidligere på ettermiddagen, sier han.

– Så du anbefaler regnjakke?

– Hvis man skal være ute, så ville jeg kledd meg for at det kan komme litt regn innimellom, sier han.

Har sikret seg med telt

Tidligere denne uken valgte konsertarrangørene å gardere seg mot regnværet. Et gedigent telt som rommer tusen publikummere blir nå satt opp i tilfelle fuktig vær.

– Vi tar ingen sjanser, derfor har vi nå sikret oss en telt som rommer 1.000 personer,  sier medarrangør  Rune Solberg.

Det er stjernelaget bestående av CC Cowboys, Aunt Mary, Tommy Tokyo og de Bipolare, Odd René Andersen og Marianne Antonsen som står på scenen.

Det ustabile høstværet ser bare ut til å fortsette gjennom hele helgen og ut i jubileumsuken.

– Det ligger fronter på rekke og rad utenfor norskekysten, så mye tyder på det blir en fuktig værtype med regn og regnbyger også til neste uke. De siste prognosene sier imidlertid at det kan lette litt til helgen. Men det vi fortsatt usikre på, sier han.

Artikkeltags