Gå til sidens hovedinnhold

Den første høsthelgen blir sommervarm

Artikkelen er over 3 år gammel

1. september er den første høstdagen, men vil bære preg av sommer.

– På det varmeste kan temperaturene komme over 20 grader i løpet av helgen, forteller meteorolog Hanne Beate Skattør.

Lite vind, mye sol

Lørdag går vi inn i en ny årstid, høsten starter nå. Det er månedene september, oktober og november som defineres som høst, ifølge Wikipedia.

Men for dem som ønsker at sommeren skal vare litt lenger, er det altså ingen grunn til å henge med hodet riktig ennå.

– Det blir også rolige vindforhold, i hvert fall lørdag. Søndag kan det blåse litt mer, opp mot sørvestlig frisk bris ved kysten, sier Skattør.

– Men det blir mye sol, forsikrer hun.

Når solen går ned litt før klokken 20.30, vil temperaturene synke. På nettene vil det være 8-10 grader, ifølge meteorologen.

Kom deg ut-dagen

Det blir også en del tåke natt til søndag og søndag morgen. Det skal imidlertid lette utpå dagen.

– Værmessig blir det flotte forhold for å sove ute, sier Hanne Beate Skattør med henvisning til den nasjonale kampanjen #nattinaturen.

Landets friluftsorganisasjoner går nemlig sammen for fjerde gang om å oppfordre folk til å overnatte ute. Arrangementet sparker i gang friluftslivets uke og er opptakten til Kom deg ut-dagen søndag, i regi av Den Norske turistforeningen (DNT).

Her i distriktet markeres dagen i Sarpsborg, nærmere bestemt i Landeparken. Det er Barnas Turlag Nedre Glomma som inviterer barnefamilier til ulike aktiviteter.

PS: Lørdag står solen opp klokken 06.12 og går ned 20.18. Søndag er dagen fem minutter kortere, med soloppgang 06.15 og solnedgang 20.15.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.