Meteorolog Gislefoss er sikker i sin sak: – 17. mai blir en god dag for iskremselgerne

FINN FREM SOLBRILLENE: 17. mai nærmer seg, og statemeteorolog Kristen Gislefoss melder vær det lukter solbriller og is av.

FINN FREM SOLBRILLENE: 17. mai nærmer seg, og statemeteorolog Kristen Gislefoss melder vær det lukter solbriller og is av. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Vi nærmer oss den store nasjonaldagen, og statsmeteorolog Kristen Gislefoss har en meget hyggelig melding hva gjelder været.

DEL

– 17. mai blir god dag for iskremselgerne. Det er jeg helt sikker på. Det blir mye sol, selv om jeg ikke kan garantere skyfri himmel hele dagen. Og det ser ut som temperaturen hos dere kommer til å ligge på rundt 18 grader midt på dagen, sier Gislefoss.

– Det er ekstra hyggelig å gi så fine værmeldinger for nasjonaldagen, legger han til.

Sol over hele landet

Etter en periode med litt kjøligere temperaturer i begynnelsen av mai, er nemlig godværet nå på vei tilbake.

– Fremover blir det stadig stigende temperaturer og mye sol. Enkelte dager denne uka, som tirsdag, ser det ut til å bli litt mer skyer, men vinden roer seg. Den sure nordavinden vi hadde søndag var ikke noe særlig, men vinden skal altså minke, forklarer han.

Han tar et ekstra blikk på sannsynligheten for at det viktige 17. mai-været er riktig, og han er altså sikker i sin sak:

– Det blir veldig bra i nesten hele landet, også hos dere i Fredrikstad, sier han.

Nattetemperaturen stiger

En annen hyggelig utvikling er at også minimumstemperaturen, eller nattetemperaturen, er stigende.

– I april hadde vi jo noen skikkelig fine dager, og nå kommer det varm luft fra sør igjen. Det er netter hvor det kan komme ned i 3–4 grader hos dere, men minimumstemperaturen er på vei opp. Natt til 16. mai ser det for eksempel ut til å bli 10 grader, og det er jo ikke gærent, sier han.

– Men samtidig kan jeg ikke garantere at det ikke kan komme en frostnatt. Om vi går litt lenger inn i fylket, til Rakkestad, er det ned mot null grader, så det er i grenseland, legger han til.

Artikkeltags