Åtte gamle sykler, en moped, jernskrot og tømmerstokker ble samlet i en haug på land etter att dykkerne hadde saumfart vannet ved Vepsen i Vansjø.

Skjærgårdstjenesten aksjonerte

Ryddeaksjonen ble igangsatt av Skjærgårdstjenesten for Vansjø etter at noen skal ha skadet seg mens de badet og hoppet i vannet. Det er ikke klart for Moss Avis eller Skjærgårdstjenesten hvor alvorlige skader det var snakk om.

Dag Roar Kure i Skjærgårdstjenesten synes det er leit at det ble funnet så mye skrot på et så lite område.

– Det er forferdelig trist at det skal være slik, men dette er nok veldig mye gamle synder. Det ligger sikkert veldig mye annet uti der på andre plasser, sier Dag Roar Kure i Skjærgårdstjenesten.

Advarer mot stuping

Han sier videre at de vil rydde så godt de kan, men det er vanskelig å si hvor mye lignende arbeid som kan gjøres i fremtiden. Det er omfattende jobber som må utføres skikkelig og nøye.

Han advarer samtidig badegjester mot å hoppe og stupe i Vansjø. Det kan også være fjell å skade seg på under vannoverflaten, påpeker han.

Moss kommune har lagt ut bildet på Facebook og fått mye respons etter opprydningen. Takknemlighet preger kommentarene, samtidig som folk fortviler over miljøsynden som har blitt begått.

I kommentarfeltet har de også fått spørsmål om å bidra til et annet sted i kommunen. Som svar til det, anbefaler kommunen om å sende inn et skriftlig ønske på e-post eller post slik at kommunen kan opprette sak.