Høyres jubelgutt: – Jeg lover å huske hvor jeg kommer fra

YES! Tage Pettersen og Ingjerd Schou fra Høyre hoppet nesten i taket da de første resultatene kom mandag kveld.

YES! Tage Pettersen og Ingjerd Schou fra Høyre hoppet nesten i taket da de første resultatene kom mandag kveld. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Tage Pettersen sto for det desidert høyeste jubelbrølet da valgdagsmålingen kom klokka 21. – Jeg lover østfoldingen at jeg skal gjøre mitt aller, aller beste, og jeg skal huske hvor jeg kommer fra, sier han.

DEL

Det lukter videre borgerlig flertall etter at den første valgdagsmålingen kom klokka 21. Etterhvert som stemmene telles opp blir bildet bare tydeligere. Når 64 prosent er talt opp har de borgerlige 87 mandater.

Sikkert som banken er det at mosseordfører Tage Pettersen etter september må sette snuta mot Oslo. Høyres 2.-kandidat gikk nesten i taket da målingene kom klokka 21.

– Jeg har hele valgkampen hatt både håp og tro om at det skal gå denne veien. Men jeg er pessimist av natur, og ville heller bli positivt overrasket, gliser han.

Men til tross for veldig gode signaler mandag kveld, tar ikke Tage Pettersen seieren på forskudd.

– Vi må vente til alle stemmene er talt opp, sier han til FB klokka 21.30 mandag kveld.

– Skal være like tilgjengelig

Selv om plassen på Stortinget er sikret, skal han være ordfører i Moss et par uker til.

– Jeg møter på ordførerkontoret i morgen klokka 07.00, så får vi ta det i riktig rekkefølge. Men jeg gleder meg stort til å jobbe mer med partipolitikk på Stortinget, sier han.

Pettersen har rundt 50 dager som vara bak seg, og er heller ikke fremmed for å stå på talerstolen på Løvebakken. Nå som han blir fast stortingsrepresentant på Østfoldbenken skal han pendle fra Moss, men lover å være like tilgjengelig som han har vært til nå.

– Jeg er meg selv, uansett om jeg er stortingspolitiker eller ordfører. Jeg lover å gjøre mitt aller beste for fylket, og jeg skal huske hvor jeg kommer fra. Jeg vil være åpen for alle som kommer til meg og vil ta opp noe på vegne av Østfold, og jeg vil fortsette å jobbe på samme måte som til nå, sier Pettersen.

– Folk vil ha Erna

På stolen ved siden av Pettersen sitter en litt mer erfaren stortingspolitiker. Ingjerd Schou jublet ikke noe mindre av den grunn.

– Det er veldig tidlig, men jeg har en god følelse. Dette sier meg at det lønner seg med hardt arbeid. Hardt arbeid gir resultater, smiler hun.

Hun har nå vært en del av Østfoldbenken i 12 år, og går med dette inn i sin fjerde periode.

– Dette viser at folk vil ha Erna som statsminister. Folk er kloke og har lyttet til det vi har kommunisert i valgkampen, smiler hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken