Fremskrittpartiet spretter sjampanjen

SKÅL! Fra venstre Ulf Leirstein, NRK, Leif Eriksen, Erlend Wiborg og Bjørnar Laabak.

SKÅL! Fra venstre Ulf Leirstein, NRK, Leif Eriksen, Erlend Wiborg og Bjørnar Laabak. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ved 23-tiden spratt Østfold Frp sjampanjen for valget i Østfold.

DEL

- Nå kan selv ikke jeg være i tvil, når snart 90 prosent er talt opp og vi fortsatt ligger på 17-tallet, sa Bjørnar Laabak.

Frp lå da på 17,6 prosents oppslutning i Østfold - noe som sikrer to mandater på Østfoldbenken med god margin. Hvorvidt det fortsatt blir borgerlig regjering eller det blir et liv i opposisjon for Ulf Leirstein og Erlend Wiborg, var på det tidspunktet ikke avklart.

Ingen demper på stemningen

Det la ingen demper på stemningen hos Østfold Frp, som nå ligger an til å gjøre et veldig godt valg sammenlignet med meningsmålingene de siste ukene. På den siste målingen utført for Amedia-avisene i fylket, fikk Frp en oppslutning på 14,8 prosent – og bare ett mandat.

Det var med andre ord en veldig spent Erlend Wiborg, som ville røket ut ifølge de siste meningsmålingene,k som møtte på valgvaken ved Paa Brygga.

– Nervene er i helspenn, og det har de vært i flere uker, sa Wiborg, som har møtt som vara på Stortinget de siste åtte årene.

– I den sjuende himmel!

Det var flere enn Wiborg som pustet mildt sagt lettet ut da de første resultatene kom.

– Her er vi i den sjuende himmel! erklærte Fredrikstad og Østfold Frp-leder Leif Eriksen.

Se bilder fra Frps valgvake her:

Det var flere av deltagerne på valgvaken som nevnte at mange har dømt partiet nord og ned i valgkampen.

- Media har som vanlig dømt oss nord og ned. De hentet også inn en såkalt valgforsker som mente at Frp slet som følge av at vi står for en streng innvandringspolitikk. Jeg vil bare si til Tufte at du tok grundig feil, sa Wiborg til de fremmøtte partifellene.

Oppmøterekord

Østfold Frp kunne for øvrig også notere rekord i fremmøte på en valgvake, som denne gang foregikk i 2.etasjen ved Paa Brygga. Oppmøtet var såpass stort at foajeen måtte tas i bruk til valgvaken i tillegg til det ordinære festlokalet.

Artikkeltags