Natten bød på bortvisninger, ruskjøring og forulemping av politiet

Artikkelen er over 1 år gammel

Julebordsnatten gikk stort sett stille og rolig for seg i hele fylket, men som vanlig for det noen som ikke klarte å oppføre seg.

DEL

Været sørget nok en gang for en noe dempet stemning for utelivet i Østfold-byene natt til lørdag, men det betyr ikke at politiet har vært arbeidsløse.

Her er nattens hendelser i fylket:

Klokken 23.40 måtte politiet i Moss rykke ut etter at en kvinne i 30-årene ikke klarte å oppføre seg. Kvinnen var full og utagerende, og ble etter hvert tatt med til arresten. Hun vil våkne opp til en anmeldelse for ordensforstyrrelse lørdag morgen.

Rusfører på Fredrikstadbrua

Klokken 00.20 stanset UP en sjåfør på Fredrikstadbrua. Vedkommende hadde ikke førerkort og ble raskt mistenkt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand. Mannen ble tatt med til legevakt for utvidet prøve, og kan vente seg en streng reaksjon i etterkant.

Like etter midnatt måtte politiet i Moss i aksjon nok en gang da en mann urinerte på offentlig sted. Vedkommende ble bortvist fra sentrum og anmeldt for urineringen.

Like etter klokken ett var det politiet i Fredrikstad som måtte ta seg av en full mann. Vedkommende var bortvist fra sentrum tidligere på kvelden, men hadde tydeligvis ikke lyst til å reise hjem. Denne gangen skal han også ha forulempet en av tjenestemennene på stedet. Vedkommende ble tatt med til arresten på Grålum, og kan vente seg en anmeldelse til frokost lørdag morgen.

Været legger en demper

Politiet stanset også en mannlig sjåfør i 30-årene på fylkesvei 109 i natt. Vedkommende blåste rødt, og testen viste at han hadde en promille på så vidt over grensen. Han blir anmeldt for såkalt lavpromille, og kan vente seg en reaksjon i etterkant.

Operasjonsleder Atle Vesttorp melder også om en rekke bortvisninger i alle Østfold-byene natt til lørdag. Likevel vil han karakterisere natten som relativt stille og rolig.

– Erfaringsmessig er det slik at når været er dårlig, så ønsker folk å komme seg hjem raskest mulig. Det tror jeg også tilfellet var denne fredagen. Noen hendelser er det alltid, men til å være midt i julebordsesongen, så må vi kunne si at det gikk stille og rolig for seg i hele fylket, sier han.

Artikkeltags