Lyst til å bli lærer eller ingeniør? Det er ikke for sent!

FORTSATT MULIGHET: Det er fortsatt plasser på enkelte ingeniørfag på Værste og på lærerutdanningen i Halden.

FORTSATT MULIGHET: Det er fortsatt plasser på enkelte ingeniørfag på Værste og på lærerutdanningen i Halden. Foto:

Mens flere tusen står på venteliste for å studere helsefag ved Høgskolen i Østfold, er det fortsatt mulighet å komme inn på lærerutdanningene og enkelte ingeniørfag til høsten.

DEL

Da restetorget for studieplasser åpnet på torsdag, var det fortsatt ledige plasser på begge grunnskolelærerutdanningene ved Høgskolen i Østfold – det vil si grunnskolelærer for 1. til 7. trinn og for 5. til 10. trinn.

Ledig på tre ingeniørstudier

Det var også ledige plasser på enkelte ingeniørfag. Både på ingeniør elektro, ingeniør industriell design og ingeniør maskin var det muligheter for dem som hiver seg på raskt.

Hvor mange ledige plasser skolen har, hadde ikke høyskoledirektør Carl-Morten Gjeldnes oversikt over på torsdag.

– Eksakt hvor mange ledige plasser det er akkurat nå, har vi ikke oversikt over. Her blir det kontinuerlig oppdatert, så det er viktig å følge med for dem som er interesserte i plasser, sier Gjeldnes.

Førstemann til mølla

Han legger ikke skjul på at antallet kan endre seg fort når restetorget først er åpnet. Etter at hovedopptaket er unnagjort og høyskolene legger ut de ledige plassene sine, er det nemlig førstemann til mølla som gjelder.

– Det er førstemann til mølla som gjelder. Er du kvalifisert til studiet du søker på via restetorget, spiller det ingen rolle at en annen har bedre karakterer enn deg hvis du er først, sier Gjeldnes.

Mens noen studium fortsatt har ledige plasser, viste det seg at hele 3.907 står på venteliste til helse- og sosialfag da hovedopptaket var klart på onsdag denne uken.

– Trygge utdanninger

– Hvorfor er det ledige plasser i disse fagene, mens det er flere tusen på venteliste til helse- og sosialfag?

– Generelt over hele landet er helse og sosial mer populært enn andre fag blant de unge. Årsaken er nok at det er et arbeidsmarked som er veldig godt, men det er jo ikke dermed sagt at fagene på restetorget ikke er attraktive, sier Gjeldnes.

– Både lærer og ingeniør er trygge utdanninger. Det er jo et stort behov for lærere, legger han til.

– Hvor fort får dere fylt opp resteplassene?

– Det aner vi ikke. Det kan være i morgen eller det kan pågå helt frem til opptaket avsluttes 1.september. Så det er om å gjøre å følge med, sier han.

Her var det ledig:

Da Fredriksstad Blad søkte på restetorget på torsdag, hadde følgende studier ved Høgskolen i Østfold ledige plasser:

Fransk (årsstudium), grunnskolelærerutdanning for trinn 1–7 (master), grunnskolelærerutdanning for trinn 5–10 (master), ingeniør elektro (bachelor), ingeniør industriell design (bachelor), ingeniør maskin (bachelor), naturfag (årsstudium), samfunn, språk og kultur (bachelor).

Artikkeltags