Fredrikstad-skole i sorg

I SORG: Flagget henger på halv stang på Trara skole første skoledag etter juleferien. Før nyttår mistet en åtte år gammel jente som var elev ved skolen livet etter en trafikkulykke i Indre Østfold 28. desember.

I SORG: Flagget henger på halv stang på Trara skole første skoledag etter juleferien. Før nyttår mistet en åtte år gammel jente som var elev ved skolen livet etter en trafikkulykke i Indre Østfold 28. desember. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Onsdag ble elever ved Trara skole informert om at jenta som mistet livet etter en trafikkulykke i Marker i forrige uke var elev ved deres skole.

DEL

På Trara skole fikk elevene denne uken den tunge beskjeden om at det var en av deres medelever som mistet livet etter den tragiske ulykken i Indre Østfold torsdag 29. desember.

Lærerne møtte elevene

Rektor Morten Andre Johnsen forteller at det har vært en tøff dag på Trara Skole, og at alle har blitt godt ivaretatt.

– Vi åpnet SFO klokken 07 i dag, med full bemanning. Alle våre ansatte, også de som er deltidsansatte, er på plass i dag for å se til at barna har mange voksne å gå til dersom de trenger det. Klokken halv ni tok lærerne imot barna i skolegården, og hver kontaktlærer fulgte sin klasse til første time.

Her snakket lærerne om ulykken og forklarte hva som hadde skjedd. I klassen til den åtte år gamle jenta blir det lagt opp til et litt annet løp i dag.

– Det er en pult som står tom i det ene klasserommet, og i dag er vi mer omsorgspersoner enn pedagoger, sier Johnsen.

Noen å snakke med

Etter at elevene hadde fått snakket ut med sine lærere ble flagget heist til halv stang på skolen. Rektor forteller også at det er satt frem et bord med blomster, lys og et bilde. Dit kan elevene komme for å tenke, gråte eller snakke med en voksen om de har behov for det.

– Vi kommer til å ha et tilbud til elever som trenger det ut denne uka, og i begynnelsen på neste uke, sier Johnsen.

Mandag vil det blir holdt en minnestund på skolen.

– Da er familie og venner velkommen til å være med oss, avslutter Johnsen.

Utenfor livsfare

Familien som var involvert i ulykken forrige torsdag er bosatt i Fredrikstad. Det var den åtte år gamle jenta, en 46 år gammel mann og en 18-åring som satt i bilen som havnet utenfor veien ved Kallak i Marker. Mannen og 18-åringen ble brakt inn til sykehuset med alvorlige skader. De skal nå være utenfor livsfare.

Artikkeltags