Gå til sidens hovedinnhold

Øra: Kø på loppemarked - oppkjøpere tjener gode penger

Artikkelen er over 5 år gammel

Lørdag åpnet Fredrikstad Ballklubb loppemarkedet sitt, som de påstår er Østfolds største. På slike makeder kjøper trygdede og pensjonister opp godbitene for videresalg.

Utenfor lagerhallen på Øra var det kø før åpningen, og tidlig på formiddagen var det vanskelig å parkere. Men utover formiddagen løyet det noen hakk i lagerhallen i Titangata, og det ble etter hvert også kurant å få seg parkeringsplass.

Det skal ha vært flere profesjonelle oppkjøpere til stede for å sikre seg godbitene. En del av det gamle inventaret fra Pizzanini er solgt som «loppis» i helgen.

– Det har gått noen prismelamper til rundt 1.100 kroner. Det har også gått flere fine lamper i prissjiktet 700–800 kroner, forteller Sverre Pedersen før han henviser til primus motor Ulf Berg for flere kommentarer.

Ifølge Berg skal folk ha kommet langveis fra – fra Tønsberg, Horten og Moss.

Måtte forklare veien

– Det har vært sånn at jeg har vært nødt til å stå i telefonen og forklare hvordan folk skal kjøre for å komme seg fra E6 til Fredrikstad, humrer Berg. Nå håper han å få inn minst 100.000 kroner til Fredrikstad Ballklubb i løpet av helgen.

Ved 13-tiden lørdag var han godt fornøyd.

– I løpet av formiddagen har vi hatt mellom 500 og 1.000 personer innom. Det var kø utenfor da vi åpnet, og jeg har hørt at det var parkeringsproblemer på formiddagen, sier han.

Bildeserie

Se bildene fra Østfolds største loppemarked

 

Mange oppkjøpere

– Hvordan kan du være så sikker på at dette har Østfolds største loppemarked?

– På Greåker har de sagt at de har Østfolds største loppemarked. Vi dro dit for å sjekke. På Greåker var det bare halvparten av den størrelsen vi har. Vi har i tillegg pratet med mange oppkjøpere.

- Det er altså profesjonelle oppkjøpere her....?

– De drar  videre og selger på Ekeberg og i Vikingeskipet på Hamar. På Hamar er det Norges største loppemarked. Jeg har faktisk tenkt å dra dit for å se og lære litt selv, smiler Ulf Berg. Han har inntrykk av at det er trygdede og pensjonister som gjør butikk på å kjøpe opp og selge videre. 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.