Tykkere lepper, større bryster, ny nese er blitt hverdagskost

 Fredrikstadmodellen Trine-Lise Austad (26) prøvde innsprøyting av «Restylane» for fyldigere lepper, men valgte senere å ikke gjenta behandlingen.

Fredrikstadmodellen Trine-Lise Austad (26) prøvde innsprøyting av «Restylane» for fyldigere lepper, men valgte senere å ikke gjenta behandlingen. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

– Tykkere lepper økte selvtilliten. Det sier Fredrikstadmodellen Trine-Lise Austad (26). Tusenvis av oss fikser på alt mulig. Du kommer ikke langt med 100.000 kroner.

DEL

Trine-Lise Austad har arbeidet som modell i flere år, og i en slik forbindelse vant hun en behandling med «Restylane», et middel som sprøytes inn i leppene og gjør dem fyldigere.

Del på Facebook

Selvtillit

– Denne typen behandling har med selvtillit og selvbilde å gjøre. Er du fornøyd med behandlingen, føler du deg bedre, sier Austad.

– Jeg er ikke sikker på om jeg ville ha prøvd dette dersom jeg ikke fikk behandlingen i premie, for jeg synes ikke det er noen vits i å foreta slike inngrep hvis du ikke har bruk for det. Alt må være med måte. Jeg fant etter hvert ut at jeg var fornøyd med leppene mine slik de er. «Restylane» har effekt i seks til tolv måneder, og jeg valgte å ikke bruke det flere ganger, sier hun.

Kanskje senere

Nå er Trine-Lise Austad mer enn godt utrustet fra naturens side, og ser bedre ut enn de fleste av oss. Hun forstår godt at mennesker som ikke er fornøyd med speilbildet sitt kan finne på å korrigere litt her og der.

– Jeg synes alle skal kunne gjøre som de vil. Foreløpig er jeg ikke så veldig opptatt av aldringsprosessen, men jeg ser ikke bort i fra at jeg kommer til å forsøke å stanse den senere i livet. Det er lett å forstå at for eksempel eldre mennesker som har fått så tunge øyelokk at de nesten ikke kan lese gjør noe med det, sier Austad.

Hun har god erfaring fra miljøer der kropp og utseende spiller stor rolle. Det er ikke tvil om hva som er samtaletema nummer én:

– Det er pupper. Og det er ikke bare menn som er opptatt av store eller fine pupper. Også jenter i mellom er dette et stort tema, sier hun.

Forfallsindustri

Siden tidenes morgen har mennesker fikset på seg selv. Vi sminker oss, vi går til frisøren, vi kler oss opp, vi har skulderputer i jakkene, magebelter under genseren, platåsko for å bli høyere. Noen tilfører seg hormonpreparater for å bli høyere eller kortere. Vi forlenger peniser og korrigerer kjønnslepper, forstørrer pupper, fettsuger mager, hever senkede øyelokk, sprøyter saker og ting inn.

Kort sagt: Vi liker ikke det vi ser i speilet.

Kontroversielt

Spørsmålet om det er greit å fikse på utseendet eller ikke har alltid vært gjenstand for debatt. Det er et svært omfattende diskusjonstema, fordi veien fra A til Å er lang:
De som trener og bygger opp kroppen sin på naturlig vis, uttrykker forakt for den som bruker stoffer som anabole steroider for å nå sitt mål. De som nekter å sminke seg, synes ikke de som sminker seg ser naturlige ut. De som bruker mye penger på klær, synes de som ikke andre kler seg fint nok.

Å velge gener ved å la seg befrukte fra utenlandske sædbanker som viser mottakerne bilder av den pene og plettfrie opphavsmannen hører også med i debattbildet. Sammen med kompliserte spørsmål som om mennesket har rett til å abortere dersom fosteret viser seg å ha en skade eller en feil.

Moteindustrien og sexindustrien har skapt monstre i den andre enden, med syltynne kvinner og menn med «sixpack» på maven som forbilder. Til fortvilelse for oss med pæreformet kropp.

Plastisk kirurgi har alltid vært blant de mest kontroversielle emnene. I dag er denne industrien forlengst blitt dagligdags. Nå kan du fettsuges i lunsjpausen og gjøre små korrigeringer så raskt og effektivt, at det blir som å stikke innom Ikea eller Hennes & Mauritz. Bransjen selv har ikke lyst til å opplyse omsetningstall eller antall, men flere av klinikkene som tilbyr slike tjenester, skriver på sine hjemmesider at de behandler flere tusen pasienter hver.

Trådløft

Du trenger nødvendigvis ikke kirurg heller lenger. Mange inngrep kan gjøres ved å sprøyte inn saker og ting her og der, for å øke volumet i overarmer, fylle opp hud som henger og slenger.

En forholdsvis ny teknikk kalles «trådløft». Denne metoden korrigerer uten kirurgi. Tynne tråder føres under huden og forsiktige endringer gjøres med hengekinn, slapp hud på halsen, tunge bryn, og markante linjer og poser over øynene heises opp.

Steindyrt

I Østfold er det fire større aktørene Askimklinikken i Askim, Clinique Andenæs i Moss, Ringvollklinikken i Hobøl og Volvat medisinske senter i Fredrikstad. Prisene varierer ganske mye fra klinikk til klinikk, men skal du oppsøke et slikt sted må du regne med å ha godt med penger på kontoen. Du kommer ikke veldig langt med 100.000 kroner.

Noen reiser rundt med representanter for å gi gratis konsultasjoner, men møter du på klinikken for konsultasjonstime koster det fort 1.000 kroner allerede der. En helsekontroll før inngrepet hos én aktør koster 1.320 kroner.

Resten av de 100.000 kronene kan du fort bruke slik: Brystproteste 30.000 kroner, bukplastikk 32.000 kroner, overarmsplastikk 20.000 kroner, fettsuging av mave 15.000 kroner og korreksjon av et større arr 10.000 kroner.

Allerede har du nå brukt 107.000 kroner.

Les også: Klar for byen på et blunk

Les også: Vakker hud uten sminke

Artikkeltags