Gå til sidens hovedinnhold

De etterlyser fylkets mest varmende suppe

Artikkelen er over 3 år gammel

I Østfold blir budskapet til høstens tv-aksjon, som går til Kirkens Bymisjon, blant annet kommunisert med suppe. Nå leter de etter tv-aksjonssuppa.

– Suppe og samling rundt et godt måltid bidrar til et varmere samfunn. Folk i alle aldre og med vidt forskjellig bakgrunn kan komme sammen og snakke rundt mat, sier Lasse Imrik, administrasjonsleder Kirkens Bymisjon i Østfold.

Vil få folk til å komme sammen

Han og hjelperne i Kirkens Bymisjon har alltid hatt et varmere samfunn som mål. I forbindelse med tv-aksjonen vil de gjøre det med suppe – og nå er de på jakt etter fylkets beste og mest varmende tv-aksjonsuppe.

I tillegg til å kåre årets mest varmende tv-aksjonsuppe, er også noe av målet at folk skal komme sammen i forbindelse med aksjonen. I tillegg til enkeltpersoner, håper de å engasjere alt fra vennelag, naboer, kolleger, skoleklasser og aldershjem i konkurransen.

Stort gjestebud 15. september

Du sender rett og slett din beste suppeoppskrift til ostfold@tvaksjonen.no. En jury vil deretter gå gjennom oppskriftene, og plukke ut et knippe finalister. Blir du plukket ut, er det bare å forberede seg på å lage suppe og møte nye mennesker.

Finalistene skal nemlig levere hver sin suppekjele til et gedigent gjestebud på Stortorvet 15. september. Der vil det bli dekket på langbord til 1.000 personer, som i tillegg til en stor brunsj vil kunne få smake på suppa byfinalistene lager.

Og ikke minst blir byvinneren kåret under dette arrangementet. Vinnersuppa går deretter videre til fylkesfinalen på Kafé Britannia i Fredrikstad 17.oktober. Der vil årets tv-aksjonssuppe bli kåret med blant annet Sebastian Skauen og Charter-Hilde i juryen.

Vil høre historien rundt suppa

Men hva bør kjennetegne årets tv-aksjonssuppe? Kirkens Bymisjon antyder at suppa kanskje bør inneholde det lille ekstra som kan gjøre samfunnet varmere.

– Dessuten vil vi gjerne høre det hvis det er knyttet en historie til suppa. Det er viktig, sier Imrik. Han og næringslivsansvarlig Tor Herman Haaland kan fortelle at mange allerede har meldt at de skal delta for å skape blest om aksjonen og budskapet.

– Halden fengsel har meldt fra at de er klare med fengselssuppe. Tollerne skal lage egen suppe. Hanco, Majoren og Quality Hotel i Fredrikstad har også meldt at de bidrar, sier Haaland.

– Vi skal vinne

Blant dem som er klare for konkurransen, er dagavdelingen på Glemmen sykehjem.

Da Fredriksstad Blad var innom på fredag, var brukerne i full gang med å kutte grønnsaker til trønder og ergoterapeut Mari Ann Rånes' sildsup fra Trøndelag, en slags betasuppe med sild istedenfor kjøtt.

Samlingen på dagavdelingen er helt i tråd med budskapet til årets tv-aksjonsmottager: Man kommer sammen og forebygger ensomhet, og man blir mett og varm.

Og ikke minst:

– Vi skal vinne den konkurransen! ler Rånes.

Kommentarer til denne saken