Nå har sentrum fått syklende turistkontor

PÅ TRE HJUL: Sigrid Edvartsen har sommerjobb som havnevert i Fredrikstad. Den innebærer blant annet å betjene sentrums nye syklende turistkontor.

PÅ TRE HJUL: Sigrid Edvartsen har sommerjobb som havnevert i Fredrikstad. Den innebærer blant annet å betjene sentrums nye syklende turistkontor. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det finnes ikke noe permanent turistkontor i sentrumskjernen lenger. Men i sommer har sentrum fått et syklende turistkontor.

DEL

– Folk synes det er kjempebra. Vi har jo ikke turistkontor i sentrum lenger, men jeg får masse positive tilbakemeldinger når jeg kommer med sykkelen, sier Sigrid Edvartsen, som har sommerjobb som havnevert i Fredrikstad.

Startet forrige helg

Den jobben går blant annet ut på å tilbringe noen timer daglig rundt i sentrumsgatene på transportsykkel og informere om alt Fredrikstad kan by på.

Det syklende turistkontoret i sentrum ble startet forrige helg.

– Det er for å være mer i kontakt med folk, være mer i sentrum. Havnevertene våre sykler rundt hver dag sju dager i uka og informerer, og deler ut brosjyrer, festivalprogram og informasjon om 450-årsjubileet, sier Maya Nielsen, daglig leder Visit Fredrikstad og Hvaler.

Det er Visit Fredrikstad og Hvaler og 450-årsjubileumskomiteen som har spleiset på transportsykkelen.

– Folkene har vi jo på jobb fra før, sier Nielsen.

Hun kan reklamere med wifi-sone rundt sykkelen havnevertene sykler rundt i, dersom du skulle komme utenfor sonen der det nye, kommunale nettilbudet i sentrum virker.

Lavere terskel

Nielsen tror en syklende turistvert i sentrumsgatene minsker terskelen for å oppsøke turistkontoret.

Det tror den syklende turistverten selv, også.

– Folk spør om alt mulig. Hvordan de kommer dit og dit, om fergetidene og om hva som skjer i byen, sier Edvartsen, som store deler av arbeidsdagen er lokalisert i gjestehavna på Værste.

To timer på dagtid tilbringer nå havnevertene i sentrumsgatene.

– I tillegg drar vi ut en liten runde på kvelden, sier hun.

Artikkeltags