Fredrikstad-mann til politibetjent: – Jeg skal skjære av deg halsen

Artikkelen er over 2 år gammel

«Jeg skal komme hjem til deg og skjære av deg halsen på to sekunder», sa Fredrikstad-mannen i 20-årene til politibetjenten. Nå risikerer han fengselsstraff for rasistiske og grove trusler.

DEL

Det var februarkveld i fjor at mannen i midten av 20-årene ble pågrepet av politiet i Storgata i Fredrikstad sentrum i forbindelse med at han hadde oppført seg utagerende mot en dørvakt. Under pågripelsen kom han, ifølge tiltalen, med flere grove trusler og rasistiske kommentarer mot politiet.

Mannen kalte blant annet politibetjenten for «svarting», «pakkis» og «muslimfaen» – og gjentok stadig at han ønsket mannen drept.

Men mannen ga seg ikke der. Han fulgte nemlig opp med følgende trussel.

«Jeg skal oppsøke familien din og knivstikke alle sammen, det lover jeg, fordi de er muslimer på lik linje med deg», ropte han til politibetjenten.

Mannen truet også med å skyte politibetjenten og sa at han hatet alle muslimer. Ifølge tiltalen fra Fredrikstad tingrett var ordene egnet til å skape alvorlig frykt, og truslene anses som grove fordi de var motivert av fornærmedes hudfarge.

Mannen er blant annet tiltalt etter straffelovens paragraf 264. Han risikerer inntil tre år i fengsel. Han er også tiltalt etter paragraf 265, som går på særskilt vern for enkelte yrkesgrupper. Han er også tiltalt for å ha fremsatt hatefulle ytringer.

Men politibetjenten var ikke den eneste som skal ha fått høre det av Fredrikstad-mannen denne kvelden. Tidligere skal han også ha truet en ordensvakt ved et utested i Storgata med at han «skulle ta familien hans».

Mannen er også tiltalt for trusler mot en annen mann bare noen uker etter truslene mot politiet og ordensvakten. Saken mot mannen starter i Fredrikstad tingrett i august.

Artikkeltags