Hagberg reagerer og mener den eneste løsningen som ikke burde bli valgt, var å etterlate søppelposene på fortauet så fugler og eventuelt andre dyr kan dra innholdet utover.

– Jeg synes det er helt forferdelig at de som jobber med renovasjon bare setter fra seg poser på fortauet på denne måten, sier han.

– Søpla blir dratt utover

Hagberg, som bor på Trosvikberget, forteller om episoden som fant sted onsdag formiddag.

– Det er dessverre ikke alle som forstår at søppelposer ikke skal i papirdunken. Så da renovasjonsbilen kom i dag for å tømme papirdunken, skjedde det hele. Dunken ble tømt, men flere poser med søppel ble satt igjen rundt dunken på fortauet. Om de tok ut posene før tømming eller tok de ut av bilen så jeg ikke, for bilen sto i veien, forteller han.

Han skjønner at det er irriterende for renovasjonsarbeiderne at folk legger søppel i papirdunken.

– Kanskje det er en strategi for å «oppdra» folk. Men det fungerer jo dårlig når dunken står på en offentlig snuplass langt unna huset til eieren.

– Det som skjer her etter hvert er jo at fuglene kommer. Søpla blir dratt utover og spredt rundt i hagene.

 

– Skal ikke tømme, men melde avvik

André Svendsen er virksomhetsleder for renovasjon i Fredrikstad kommune. Han var ikke kjent med hendelsen da FB tok kontakt onsdag.

– Hva er rutinen når noen kaster restavfall i papirdunken?

– Standardrutinen sier at man da lar være å tømme dunken, og at man melder inn avvik, sier Svendsen.

– Hva tenker du om at søppelposene ifølge Hagberg ble lagt ut og lå igjen på fortauet?

– Jeg skulle ønske dunken ikke var blitt tømt. Men jeg vet altså ikke hva som har skjedd i denne konkrete saken, det må jeg i så fall undersøke. Jeg har beskrevet standardrutinen, men det kan jo være spesielle forhold i denne saken som jeg ikke kjenner til, fremholder Svendsen.

Til FB forteller Hagberg at han har vært i kontakt med kommunen, og at de har beklaget hendelsen.

– Litt senere kom det noen karer og ryddet opp. Men det skulle jo ikke være nødvendig. De som jobber med renovasjon burde vite bedre enn at de setter fra seg søpla sånn, sier Vidar Hagberg.