Fredrikstadmann dømt for trippeldrap

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Mohammad Ilyas (57) er i Oslo tingrett funnet skyldig i trippeldrap og dømt til 17 års fengsel. I tillegg er et norsk-pakistansk ektepar dømt til 21 års fengsel i samme sak. Alle tre anket på stedet.

DEL

Dommen er i tråd med påstanden til aktor, statsadvokat Leif Morten Eide, som mente den 57 år gamle broren Mohammad Ilyas som har tilstått at han drepte niesens ektemann, burde få fire års tilståelsesrabatt.

Ekteparet, en 67 år gammel mann og en 53 år gammel kvinne, sto sammen med 57-åringen tiltalt for overlagt drap på tre menn i Pakistan. Trippeldrapet skjedde 17. mai 2013 i Gujrat øst i Pakistan.

Flere skudd

24 år gamle Tanveer Abbas, hans bror Shabir Abbas og faren Ghulam Haider ble alle drept av flere skudd.

Drapene på broren og faren skjedde i gjestehuset til 57-åringen, mens Abbas ble drept i et hus tilhørende 67-åringens familie.

Ifølge dommen var det et hemmelig ekteskap mellom Tanveer Abbas og hans norske kusine som utløste drapene. De to familiene er knyttet til hverandre fra før gjennom andre giftermål.

– Rene henrettelser

Den domfelte 57-åringen, som er bosatt i Fredrikstad, er onkel til den drepte 24-åringens norske ektefelle.

Foreldrene lyktes ikke i å få datteren til å skille seg og ga ifølge 57-åringen og en ukjent mann bosatt i Pakistan i oppdrag å drepe svigersønnen, hans bror og hans far.

– Drapene bærer karakter av rene henrettelser. De ble begge skutt i overkropp og hode med et automatgevær før de også ble skutt med en pistol, sa Eide i sin prosedyre tirsdag 21. oktober.

Aktor gikk hardt ut mot det han kalte en ukultur.

– Kvinner blir gjort til varer som fedre og brødre kan skalte og valte med som de vil. Dette er en ukultur vi ikke kan akseptere, og det må reageres strengt av allmennpreventive årsaker, sa Eide ifølge Aftenposten. (©NTB)

Artikkeltags