Det var torsdag en ulykke mellom en personbil og en buss i Marker i Indre Østfold.

12:35 fredag formiddag fortalte operasjonsleder til Fredriksstad Blad at den åtte år gamle jenta har omkommet som følge av skadene etter ulykken.

- Situasjonen for de to andre er fortsatt alvorlig, forteller operasjonsleder Runar Eriksen.

Smaalenene.no meldte fredag morgen at det var livstruende for den åtte år gamle jenta som satt i bilen, for en 46-åring er det uavklart, mens en 18-åring som satt i bilen skal ha fått moderate skader.

Fredag formiddag bekreftet Øst politidistrikt overfor NTB at tilstanden til 18-åringen hadde gått fra moderat til alvorlig skadd.

Ulykken skjedde på gamle E18, ikke langt fra Kallakkrysset. Sjåføren førte rutebussen da kollisjonen mellom bussen og personbilen inntraff.

To personer i personbilen ble sendt til sykehus i hvert sitt legehelikopter.

Rutebussen startet fra Ørje og skulle til Mysen torsdag ettermiddag. Men rett etter å ha passert Kallak-krysset oppdaget bussjåføren en personbil som kom i motsatt retning.

Buss-sjåføren forteller til Smaalenenes Avis at han observerte at personbilen skled på hålka, mot bussen. Deretter traff personbilen bussens høyre side, og forsvant deretter ned i et dike bak bussen.

– Jeg forsikret meg om at den ene passasjeren i bussen ikke var skadet, og gikk deretter ut for å hjelpe de som satt i personbilen, i tillegg til å ringe nødetatene, sier buss-sjåføren.