Snøværet sørger for saktegående trafikk i hele fylket: – Beregn god tid

Det har snødd tett i hele fylket de siste dagene. Det preger trafikkbildet mandag morgen.

Det har snødd tett i hele fylket de siste dagene. Det preger trafikkbildet mandag morgen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Snøværet de siste dagene sørger for saktegående trafikk i stort sett hele fylket mandag morgen. – Beregn god tid i trafikken, oppfordrer Statens vegvesen.

DEL

Det har snødd i to døgn, noe som preger trafikkbildet i stor grad mandag morgen og formiddag.

– Det er ingen grunn til å stresse i trafikken i dag. Hold dere i køene og beregn god tid, oppfordrer Nils Aae hos Vegtrafikksentralen Øst.

Guffent føre

På de mindre veiene i distriktene har det lagt seg snø i løpet av natten, og brøytebilene rekker ikke å ta unna alt. På E6 og E18 er det bedre forhold, men det er allikevel guffent føre.

Det har også vært flere trafikkuhell i fylket i morgentimene. I Rakkestad mistet en sjåfør kontrollen og kolliderte i i fjellveggen. Bilen fikk store materielle skader, men føreren skal ikke være skadet. Det pågikk trafikkdirigering på stedet etter ulykken.

Like før klokken åtte smalt det i Ryggeveien ved Felleskjøpet. To biler var involvert i en frontkollisjon og Ryggeveien var stengt i begge retninger etter ulykken.

Klokken 09.35 ble det meldt om om nok et trafikkuhell, denne gangen på E6 ved Rygge flystasjon. Skadeomfanget er foreløpig ukjent, men politiet skriver i loggen at det dreier seg om en singelulykke der en bil skal ha kollidert i autovernet. Det er redusert fremkommelighet etter uhellet.

– Bilen har snurret rundt og truffet midtdeler. Ingen personskade, men store materielle skader, melder politiet.

Også forsinkelser i busstrafikken

Østfold kollektivtrafikk melder på sine Facebook-sider at også de opplever forsinkelser på grunn av snøværet.

– Beregn god tid, er oppfordringen også fra dem.

Artikkeltags